— Politiet etterforsker en sak der en rumener har fått en del penger av en kvinne bosatt i Birkenes, sier lensmann Jorunn Hæstad til Fædrelandsvennen.

Rumeneren i 30-årene er siktet for utpressing etter straffelovens paragraf 266. Ifølge Hæstad skal han ha presset den norske kvinnen i 40-årene til å gi fra seg opp mot 30.000 kroner.

Gikk i banken

Kvinnen anmeldte forholdet mandag, og siktede ble pågrepet samme ettermiddag i Birkenes.

— Hun føler seg presset til å utlevere noe hun ellers ikke ville gjort, sier Hæstad.

Birkenes-lensmann Jorunn Hæstad.

Politiet sier de har fått bekreftet at mannen har mottatt penger ved minst tre anledninger over en periode på tre uker.— Hun har gått i banken og tatt ut penger og overlevert dem fysisk til ham, sier Hæstad.

Rumeneren opplyser at han oppholder seg i Kristiansand. Ifølge Birkenes-lensmannen selger han et gatemagasin på Birkeland. Kvinnen kom i kontakt med ham på gata.

Ville hjelpe

Hæstad sier kvinnen i utgangspunktet ønsket å hjelpe rumeneren ut fra det han forklarte om situasjonen for hans familie i hjemlandet.

— Det går en grense melllom hva en ønsker å gi og hva en føler man må gi. Det er der presset kommer inn, sier Hæstad.

— Har han brukt noe spesielt for å presse henne?

— Det får du ingen detaljer om.

Betaler tilbake noe

Da rumeneren ble pågrepet mandag hadde han på seg 3000 kroner. I avhør tirsdag nekter han straffskyld for utpressing, men han samtykker i tilbakebetaling av dette beløpet til kvinnen.

— Hva er grunnen til at han gjør dette?

— Det vet jeg ikke, sier Birkenes-lensmannen.

Rumeneren har så langt ikke bedt om advokat.