Terrekarusellens avsluttende løp i Dyreparken foregikk både på asfalt og disse hengebroene av tre gjennom "Afrika". Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell1.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell10.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell11.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell12.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell13.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell14.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell15.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell2.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell3.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell4.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell5.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell6.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell7.jpg Foto: Tore André Baardsen
dyrekarusell8.jpg Foto: Tore André Baardsen

— Dette har vært historiens beste karusellår. Det paser jo godt med tanke på at dette er det 40. året vi arrangerer dette. Vi har satt to nye rekorder, og vært svært nære med å ta de to siste. Det har vært et fantastisk år, sier karusellgeneral Humborstad.

Rekordene han snakker om er antall enkeltpersoner som har deltatt på minst ett løp, og antall løpere på ett, enkelt løp. Totalt har over 4200 løpere vært gjennom minst ett av karuselløpene, mens 2240 er den nye rekorden i et enkeltløp.

— Noe av det jeg er mest glad for er at vi igjen er skånet for store uhell. En annen ting er at vi alltid ser det store mangfoldet som karusellen har. Vi ser noen som har med seg babyen i løypa, og de ivrigste mosjonistene. Det er plass til absolutt alle. Denne karusellen, der folk stiller opp i hopetall for å delta på en fysisk aktivitet, er noe det snakkes om landet rundt - det kan hele byen være stolt av, sier Humborstad.

Utvidet karusellen

I jubileumssesongen valgte ledelsen å utvide Terrengkarusell-sesongen med ett løp - fra 19 til 20. Om de hadde blitt stående med 19 løp også denne sesongen, hadde de slått rekorden for høyeste gjennomsnittsdeltakelse. De hadde litt over rekorden på 1728 deltakere fra 2012 i gjennomsnitt før det siste løpet, men på en grå og trist avslutningsdag i Dyreparken var det ikke flere enn rundt 800 som møtte opp - derfor klarte de akkurat ikke den rekorden. En siste rekord karusell-ledelsen teller er hvor mange som har fullført sju eller flere løp - antall premierte løpere. Den var de rundt 50 deltakere unna å klare, fra de 2438 fra 2012. — Sett under ett er dette det beste året - uten tvil, sier resultat-ansvarlig Jan R. Hansen.

Årets siste vinner

Johnny Stensvold ble årets siste karusellvinner da han ble klokket inn på 16.25 minutter på den 4,5 km lange løypa i Dyreparken.

— Det var bra i dag. Løypa var ganske flat i starten, og så kom bakkene på slutten - det var tungt, sier vinneren, som er blant de rundt 2400 som har fullført sju eller flere løp.

Løypa hadde start og mål rett ved inngangen fra Rica hotell. Deretter gikk turen forbi Kaptein Sabeltanns verden, gjennom Kardemomme by, opp til Kutoppen og i mål via Afrika.

To nye løyper

Foran neste sesong røper Humborstad at terminlisten for den kommende sesongen inneholder to nye løyper i Terrengkarusellen. Det 19. løpet, som i år ble arrangert på Sukkevann, flyttes til Hamresanden.

— Hamresanden har så flotte omgivelser at vi ønsker å bruke den plassen. Og der kan løperne se fram til en helt flat løype, sier Humborstad og ler.

— Største grunnen for det, er parkering. Det er ikke plass til så mange på Sukkevann. I tillegg vil en av de siste etappene flyttes til Tresse, sier Jan R. Hansen, som har inntrykk av at flesteparten ikke liker å løpe på asfalt.

— Derfor kommer vi til å fortsette å ha like mange løp både i Jegersberg og Baneheia, sier resultat-sjefen.

PS! 19. mars starter Terrengkaruellen opp igjen neste år.