Haugland ble solgt til Per Otto Bakken for 11,2 millioner kroner for litt over tre år siden. Han hogde ut store deler av skogen og la etter hvert ned melke— og kjøttproduksjonen.

7,35 millioner

I sommer og høst har Haugland Gård vært på tvangsauksjon. Nå viser det seg at det er eierne av nabogården som har fått tilslaget på å kjøpe, for 7,35 millioner kroner.

Alv Vinjerui

— Jeg ønsker ikke å kommentere noe før alt formelt er i orden. Da skal jeg gjerne fortelle om planene våre, sier Alv Vinjerui til Fædrelandsvennen.Les også:

Les også:

Vinjerui og Thoresen driver nabogården Nyberg. Konsesjonssøknaden for Haugland gård skal opp til behandling i bygg— og miljøutvalget i Vennesla kommune neste uke. Rådmannen går inn for å gi konsesjon. Han mener at det er en velkvalifisert og profesjonell gårdbruker som nå overtar Haugland, og at prisen er akseptabel.

Vinjerui og Thoresen kjøpte gården Nyberg og kom til Hægeland i 1989. De har bygd opp stor produksjon, av kjøtt og melk. De har en større bestand av gris og leverer cirka 230.000 liter melk i året. I tillegg kommer oppdrett av islandshest.

Haugland er på 1450 dekar med mye skog og en melkekvote på samlet cirka 200.000 liter.

Størst

I sum vil de to gårdene Nyberg og Haugland få like stor melkekvote som de aller største brukene på Lista. Vinjerui og Thoresen vil, med full drift, bli Venneslas største melkebønder.