Lørdag kveld kostet diesel 11,98 og bensin 12,98 kroner ved Statoil Vesterveien i Kristiansand.

— Jeg kan ikke huske sist prisen var på 11-tallet. Kundene kommer inn og sier «Så billig det er!». De skjønner ingenting, forteller selger Ida Revheim ved Statoil Vesterveien.

For kort tid siden var det 14 og 15 kroner det handlet om. Det betyr at man i dag kan spare rundt en hundrelapp for full tank.

Følg Fædrelandsvennen poå Facebook!

Enda lavere i Mandal

— Jeg mener å huske at prisen ikke har vært så lav siden 2010, sier Herman Jensen (20), student fra Mandal, som tok turen innom Statoil på vei hjem etter handletur til Sørlandssenteret.

Han var glad på sin fars vegne, mannen som eier både bilen og kredittkortet han fylte tanken med.

Pumpeprisen viste 11,98 og 12,98 kroner ved Statoil Vesterveien lørdag kveld. Foto: Vegard Damsgaard

Hadde de derimot ventet og stukket innom YX-stasjonen på Mones i Mandal, hadde de spart noen kroner til. Der var prisen henholdsvis 11,70 og 12,63 lørdag kveld.Ved Esso Hægeland øverst i Vennesla var prisen på samme nivå.

— Akkurat nå ligger vi ett øre over byen, så det er ikke all verdens forskjell, opplyser selger Vegard Kile, som mener det må være minst et par år siden prisen var like lav.

Krevde forklaring

Siden sommeren har oljeprisen falt med over 40 prosent, til rundt 60 dollar fatet. Det fikk finans- og næringsministeren til å innkalle oljeselskapene til møte for tre uker siden.

Statsrådene ville vite hvorfor ikke prisfallet ga utslag på pumpeprisen. De har varslet nytt møte på nyåret, om prisen fortsatt er i utakt med verdensmarkedet.

Alice Bergfall, Shell Norge. Foto: Heine Schjølberg

— Oljeprisen har falt, mens dollaren har gått helt motsatt vei, noe som har bremset litt på nedgangen i drivstoffpris, sier presskontakt Alice Bergfall i Norske Shell til Fædrelandsvennen.- Drivstoffprisen består av tre komponenter: Råvareprisen, som påvirkes av oljeprisen og utgjør rundt 30 prosent av drivstoffprisen, 60 prosent er skatter og avgifter, mens 10 prosent er kostnader og fortjeneste for forhandlerne, fortsetter hun.

- Blir det ytterligere prisfall?

— Vi ønsker ikke å kommentere eller spekulere i prisutviklingen, svarer hun til Fædrelandsvennen.