— Begge parter fant ut at det er bedre med et magert forlik enn en fet prosess. Dermed tok vi juleferie, kommenterer Tormod Nyberg, styreleder for Bystranda Terrasse AS.

De 102 leilighetene, fordelt på fem hus, hadde innflytting i 2012 og 2013. Utbyggeren hevdet å ha tapt store summer, muligens millionbeløp, på en prosjekteringsfeil fra arkitekten.

De hevdet gatetunene måtte bygges om fordi hellingen var feil.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Ingen hyggelig sak

Den anerkjente Bærums-arkitekten svarte at hun ikke hadde opplevd maken i sin 50-årige karriere.

— Jeg har aldri vært i retten noen gang, det har aldri vært nødvendig. Jeg skjønner heller ikke hvorfor jeg skulle det nå, uttalte Kari Nissen Brodtkorb til Fædrelandsvennen.

Kari Nissen Brodtkorb. Foto: Laila Meyrick/Velour.no

Hun hevdet endringen av gatetunene ble gjort fordi utbygger ønsket plass til flere parkeringsplasser under bakken. Tvistesaken var opprinnelig berammet for Kristiansand tingrett 13. til 15. januar, men den er nå hevet.

— Det har ikke vært noen hyggelig sak, verken for henne eller oss, bedyrer Nyberg.

Les også:

Hemmelig forlik

— Snakker vi om et sekssifret beløp i erstatning?

— En del av avtalen er at resultatet holdes mellom partene. Du kan forsøke å vri på det med mange spørsmål, men jeg kommer ikke til å svare, sier styrelederen.

72 år gamle Brodtkorb har stadig høstet priser for sitt arbeid. Senest i september, da hun sammen med kollega Kristin Jarmund ble tildelt Anders Jahres Kulturpris på én million kroner.

I ti år har hun vært tungt inne på Tangen, nærmere bestemt Bystranda Aveny og Bystranda Terrasse. Hun har også tegnet Rasmussens kjente leilighetskompleks ved Strandpromenaden fra 2004.

— Det oppleves trist at et godt og årelangt samarbeid skal ende i retten, uttalte hun for tre uker siden.

Bystranda Terrasse AS eies i tillegg til Nyberg av Kruse Smith, Reme-familien, Per Arne Kjøstvedt og Kristian T. Brøvig.