— En veldig stor dag! Det er viktig å få på plass disse innfartsparkeringene for å redusere biltrafikken. Her er det lett og ikke minst gratis å parkere, sa Lillesands ordfører Arne Thomassen før snorklippingen torsdag.

17 bilplasser

Tidligere er det etablert park & ride på Gaupemyr og ved Borkedalen. Nå står et anlegg på Storemyr på ønskelisten. Et anlegg på Brønningsmyr har vært etterspurt av folk både fra Lillesand og Birkenes. Her er det blitt 17 bilplasser, to busstopp og sykkelparkering. Samtidig markerte man også åpningen av en 1,2 km lang gang- og sykkelvei opp til Brønningsmyr. I tillegg er det lagt til sammen fem km med nye vann- og avløpsledninger fra Borkedalsstemmen fram til den nye YX-stasjonen ved E 18 som åpner 1. januar. Fire nye pumpestasjoner er etablert.

Totalt koster alt sammen 60 millioner pluss moms. Innfartsparkeringen til en million er finansiert av ATP-samarbeidet for statlige belønningsmidler. Statens vegvesen har prosjektert, Heldal entreprenør har bygget, mens J. B. Ugland Eiendom har bistått kommunen med oppfølging av prosjektet.

13 anlegg

Med unntak av innfartsparkeringen er prosjektet finansiert av Lillesand kommune og Agderbyen Eiendomsutvikling AS. Det er i dag 13 park & ride-anlegg med i alt 630 plasser i Kristiansands-regionen, Nå er ytterligere seks anlegg på trappene: i Birkenes, Songdalen, to i Vennesla og to i Kristiansand, på Hamresanden og Hummeren ved Strai.