16. juni i fjor forklarte 22-åringen seg i retten om grove voldshandlinger og trusler han skal blitt utsatt for et halvt år tidligere. Mannen skal blant annet ha blitt slått med en jernstang og truet til å gi fra seg flere gjenstander som oppgjør for en påstått gjeld.

Mens 22-åringen forklarte seg i retten ble han avbildet av 25 år gammel mann som satt på tilhørerbenken. Bildet ble senere sendt til mannens samboer, en 23 år gammel kvinne.

Kvinnen er nå dømt til 120 dagers fengsel for å ha truet mannen som forklarte seg i retten. Tre måneder av straffen er ubetinget og må sones i fengsel.

Nektet straffskyld

Ifølge dommen sendte 23-åringen bildet til voldsofferets Facebook-konto, med teksten «snitches get stitches forresten bløffmakere går det langt mye verre med.«

22-åringen har forklart at han oppdaget bildet senere samme dag. Retten kom fram til at meldingen må forstås som at han risikerte å bli utsatt for vold på grunn av sin rettslige forklaring. Meldingen var således en straffbar trussel mot en aktør i rettsvesenet, etter straffelovens paragraf 132a.

23-åringen nektet straffskyld da hun forklarte seg. Kvinnen fortalte at hun var provosert over uttalelser hun hevdet 22-åringen hadde kommet med om henne og sendte meldingen på impuls. Hun avviste at hun sendte meldingen for å true 22-åringen til taushet.

Samboer slipper straff

Retten mente kvinnens forklaring var lite troverdig. I dommen fremgår det at hun tidligere er dømt for trusler og vold mot en offentlig ansatt. Straffen på 120 dager hun nå er idømt er en fellesstraff med denne dommen.

Kvinnens samboer har vært mistenkt for det samme forholdet, men saken mot ham er nå henlagt.

— Saken mot ham ble henlagt på grunn av bevisets stilling. Den ble henlagt 6. september 2015, sier politiadvokat Tove Haugland i Agder politidistrikt.

Rettssaken mot de fire mennene som var tiltalt for vold og trusler mot 22-åringen endte med at én ble frikjent og tre ble dømt. De tre som ble dømt fikk fengselsstraffer fra seks måneder til ett år og ti måneder.