— Jeg håper at jeg kan være med mot Oppsal. Det har gått fort fremover, men det er fortsatt litt uavklart. Jeg kan ikke love noe, sier Ulrika Olsson.

Svensken tråkket over hjemme mot Glassverket 24. september i 24- 31-tapet. De første prognosene sa to til fire uker på sidelinjen, men allerede ti dager senere kan 24-åringen være spilleklar.

— Inn mot kampen skal jeg teste foten. Tidligere i uka har jeg prøvd å løpe og hoppe, noe som fungerte greit, sier Olsson.

- Verste jeg vet

Hun gikk glipp av møtet mot Larvik (21- 29-tap) og cupkampen mot Nordstrand (29- 20-seier), til hennes store fortvilelse.

— Å se laget spille uten å kunne bidra er det verste jeg vet. Det er helt fryktelig, sier Stockholms-jenta med 35 mål så langt denne sesongen.

Vipers-trener Gunnar Pettersen mener at fraværssituasjonen i laget ikke kan fortsette.

- Vi har nådd en maksgrense nå. Det kan være at søndag kommer litt tidlig for Ulrika, i så fall må hun rett inn i kamp, sier Pettersen.

Tøff kamp

Utenom Olsson er Jessy Kramer utilgjengelig fram til månedsskiftet mellom oktober og november. I tillegg er Sanne Bak Pedersen og Thorey Rosa Stefansdottir under lykkelige omstendigheter, da de er gravide.

— For å henge med de beste er vi avhengige av å ha enten Ulrika eller Jessy på banen, sier Pettersen.

Vipers har tapt to strake kamper mot landets kanskje to beste lag i Larvik og Glassverket etter en glimrende åpning med tre seire. Søndagens oppgjør blir ikke lett, tror den meritterte treneren.

- Oppsal er et av de lagene jeg tror vi skal kjempe med om medalje, så det blir ingen enkel oppgave, mener Pettersen.

Gjestene fra Oslo står med to seire, to tap samt et uavgjortresultat før kampen i Aquarama. Avkast er klokka 18.00.