I en interpellasjon til ordfører Arvid Grundekjøn (H) skriver Kleppe at anslaget på rundt 500 barn som jevnlig mobbes i Kristiansand er skremmende høyt.

Koordinere kontakt

— Demokratene mener at ett av mange tiltak kan være at Kristiansand kommune i samarbeid med knutepunktkommunene og fylkeskommunen snarestkan få etablertett fellesmobbeombud.- Slik som pasientombudet er en suksess, vil også et mobbeombud være det, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.

— Det er mange gode krefter der ute, og det viktigste er å koordinere kontakt mellom elever, lærere og foreldre. Og det er lettere å varsle noen som er uhildet og adskilt fra skoleeierne.

Tviler

Mobbeombud eksisterer i noen fylker på prøve, men ordfører Arvid Grundekjøn er ikke overbevist.— Det er grunnleggende ille at barn og unge fratas sin trygghet, og jeg er opptatt av hva vi kan gjøre mot mobbing. Jeg tror hovedinnsatsen fortsatt må være brede, forebyggende programmer ute i skolene. Mobbing er grusomt, vondt og uakseptabelt - men jeg må forhøre meg med fagfolk om hva som går for og imot mobbeombud før jeg svarer konkret.

— Men jeg tenker at et mobbeombud kan bli for utydelig, og ønsker heller at vi slår hardt ned, i stedet for en byråkratisering av reaksjonen.

- Men noen blir ikke hørt av skolen?

— Jeg sier som oppvekstdirektør Arild Rekve at foreldre bare må ta kontakt med meg om de ikke blir hørt.