KRISTIANSAND: Klokken 03.39 natt til torsdag kjørte en varebil opp til en container ved Elkjøp i Sørlandsparken, kuttet kjettingen og kjørte deretter fra stedet. Episoden ble observert av ansatte ved en bedrift like ved Elkjøp, som var på jobb da varebilen kom.

De meldte fra til politiet, og informerte også om bilens logo, som tilhører et større bakerifirma i Lillesand. Den var godt synlig på varebilen, ifølge loggen fra operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Politiet tok kontakt med bakerifirmaet. Der fikk politiet avklart at sjåføren av bakeribilen hadde tatt med seg noe fra stedet. Containeren inneholdt varer og kasserte varer fra Elkjøp. Assisterende varehussjef ved butikken, Stian Hauge, ser alvorlig på saken.

— Vi anmelder selvfølgelig, for vi slår kraftig ned på slike ting. Dette er rent tyveri. Varene skal tilbake til leverandørene, og vi får penger for det som står i containeren. Produktene har en verdi, selv om de er kasserte varer, sier Hauge.

Han har oversikt over hva som er stjålet.

— Men det rapporterer vi kun til politiet. Jeg er veldig glad for at våre gode naboer meldte fra. Containeren har ikke alarm, men den er låst skikkelig for at ingen skal komme inn. Området er også overvåket. Vi anmelder alle slike tilfeller, for dette er noe vi vil ha bukt med, sier Hauge.

Politiet og bakeribedriften har god oversikt over hvem som har kjørt den aktuelle bilen.

— Firmaet tok kontakt med sjåføren og fikk bekreftet at han hadde tatt med seg noe. Vi vet ikke hva han har tatt, sier operasjonsleder Steinsland til Fædrelandsvennen.