— Jeg frykter ikke at Flekkerøy vil oppleve skolenedleggelse. Vi vil fortsatt ha en sterk, offentlig skole. Bydelen Vågsbygd er i folketall Sørlandets tredje største by, sier KrFs varaordfører Jørgen Kristiansen.

Oppvekstdirektør Arild Rekve advarer mot at en privat grunnskole kan skape problemer for Lindebøskauen ungdomsskole på Flekkerøy, som kun har 183 elever. Ap frykter skolen må legges ned.

— Hvis privatskolen fører til økte utgifter, må oppvekstsektoren tilføres ressurser. Vi har ikke mer å gå på. Likevel er vi for privatskoler basert på livssyn eller alternativ pedagogikk, sier Irene Solli, som sitter i oppvekststyret for KrF.

Utvalget vil si ja til skolen i sitt møte tirsdag. Høyre, KrF og Frp er enige om det. Det er snakk om en høringsuttalelse. Endelig vedtak gjøres av Kunnskapsdepartementet.

Det er to privatskoler i Kristiansand i dag. Steinerskolen og skolen til Menigheten Samfundet. Flere menigheter planlegger også en grunnskole på østsiden av byen. Blir alle planer realisert, vil det bli 800 private skoleplasser i Kristiansand. Det utgjør åtte prosent av elevmassen.