— Jeg er fryktelig lei for at hun ble skadet. Det gikk veldig fort og syklistene kom knallfort, sa 63-åringen i retten.

Kvinnen fra Songdalen er tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse, brudd på vikeplikten og for å ha forlatt syklisten i en hjelpeløs tilstand etter sykkelulykken 30. september i fjor. 63-åringen nektet straffskyld på samtlige punkter da rettssaken startet tirsdag.

— Jeg så tre syklister komme i stor fart og stoppet opp for å kjøre tilbake. Da sto jeg en halv meter inne på sykkelstien, sa kvinnen.

Landet foran bilen

Bilisten kom kjørende ut fra en eiendom som har utkjørsel til sykkelstien. Beboere i området kan bruke sykkelstien, men har vikeplikt for syklistene.

63-åringen mener syklisten ikke så henne før det var for sent.

— Jeg så kvinnen smile til en mann på sin høyre side, før hun vendte ansiktet fremover. Hun trykket da på styret og gjorde en kollbøtte på sykkelen, sa 63-åringen.

Syklisten, en kvinne i 50-årene fra Songdalen, ble liggende på bakken tre-fire meter foran 63-åringens bil.

— Jeg sprang ut og spurte om hun var skadet. Hun svarte at hun ikke var sikker. Jeg hadde en avtale på sykehuset og spurte de to andre syklistene om de kunne ringe ambulanse, sa 63-åringen, som deretter kjørte fra stedet.

Fremdeles sykmeldt

Syklisten som ble skadet er fremdeles 100 prosent sykmeldt, over ni måneder etter ulykken.

— Jeg fikk et brudd i nakken, et slag i ankelen og en lettere hjernerystelse. Jeg klarer fremdeles ikke å bruke min høyre arm, sa kvinnen i retten.

Hun forklarte at det var smertene i armen som er årsaken til at hun fremdeles er sykmeldt.

— Som kokk må du bruke hendene. Når jeg ikke har en arm som fungerer 100 prosent kan jeg ikke utføre jobben min, sa kvinnen.

Husker ikke ulykken

Kvinnen i 50-årene husker ikke noe fra selve ulykken, men avviser at hun syklet uforsvarlig fort.

— Det sto masse om ulykken i avisene, blant annet at syklistene kjørte så fort ned denne bakken. Jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen. Jeg er ikke denne syklisten som kjørte så fort som det ble antydet i avisen, sa kvinnen.Hun fortalte at omtalen gikk sterkt innpå henne.

— Jeg mener det skal være plass til både syklister og bilister og at vi må ta hensyn til hverandre. Du har jo vikeplikt når du kjører ut på en sykkelsti, sa kvinnen.

Rettssaken avsluttes onsdag.