Slik så det ene dekket ut etter at mannen hadde gått løs på det med en motorsag. Foto: Tormod Flem Vegge

30. mars ble 44-åringen pågrepet i en væpnet aksjon ved Songdalen helsesenter, hvor han hadde kuttet opp to dekk på bil som tilhørte Songdalen kommune.

— Han var ruset i gjerningsøyeblikket og har ikke hatt noe spesielt motiv. Det lå ikke noe hat bak handlingen, sier 44-åringens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Uforbeholden tilståelse

44-åringen avga en uforbeholden tilståelse i rettssaken mot ham. I tillegg til skadeverket måtte mannen svare for sms-trusler, kjøp av amfetamin og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Mannen er domfelt 12 ganger siden 1991. I september i fjor ble han dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, men halvparten av straffen ble gjort betinget dersom han takket ja til behandling på en rusinstitusjon.

30. mars rykket bevæpnet politi ut til Songdalen helsesenter etter å ha fått melding om at en mann gikk berserk med motorsag. 44-åringen er nå dømt til fengsel for å ha ødelagt to dekk på en kommunal bil. Foto: Tormod Flem Vegge

Sitter fortsatt fengslet

Ettersom behandlingen ikke ble gjennomført må mannen nå sone den betingede delen av dommen han fikk i fjor. Dommen han nå har fått er en fellesstraff.

44-åringen har sittet fengslet siden pågripelsen i mars. Han får dermed et fradrag fra straffen på 86 dager. Mannen ble også fratatt motorsagen han brukte på den kommunale bilen.