Etterforskningsleder Jan Ove Thorsen prater med Arne Tønne etter å ha gjennomført åstedsundersøkelse i garasjeanlegget i leilighetsbygget på Torvmoen. Foto: Jon Anders Skau

— Jeg våknet av noen rare lyder midt på natta, og gikk derfor bort til verandadøra for å sjekke. Der så jeg en sortkledd mann som løp vekk fra døra og gjemte seg. Jeg åpnet verandadøra og ropte 'kom deg vekk', forteller Knutsen Tønne

Da hoppet tyven over gjerdet og klatret ned mot bakken.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Innbrudd fjerde natta

Inger Knutsen Tønne og Arne Tønne hadde bare rukket å bo tre netter i ny leilighet, før de fikk de ubudne gjester på besøk.

Og de var ikke de eneste.

Jeg våknet av noen rare lyder midt på natta.

— Det har vært innbrudd i biler og boder i garasjeanlegget i det samme leilighetsbygget i løpet av natta, sier etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Økning av innbrudd

Han forteller at politiet den siste måneden har registrert en økning av grove tyverier fra området Torvmoen i Søgne.

Fædrelandsvennen treffer Thorsen og hans kollega i det de foretar en åstedsundersøkelse på stedet.

— Vi var på åstedsundersøkelse i samme område igår også, forteller Thorsen.

Uvisst hvordan tyvene kom seg inn

I natt brøt tyver seg inn i en ny bil, og stjal en sykkel, i tillegg til det avbrutte innbruddsforsøket hos Knutsen Tønne.

Enten har tyvene klatret opp via rekkverkene på utsiden av bygget, ellers har de lurt seg inn mens garasjeporten sto åpen.

— Det ble stjålet verktøy fra en varebil i garasjeanlegget, men vi har ikke oversikt over hva, sier Thorsen og fortsetter:

— Det er ikke tegn til innbrudd på dører i garasjeanlegget, så enten har tyvene klatret opp via rekkverkene på utsiden av bygget, ellers har de lurt seg inn mens garasjeporten sto åpen. Vi kan heller ikke utelukke at det er en portåpner på avveie.

Knutsen Tønne kan bekrefte at garasjeporten bruker lang tid på å gå ned, og at dette kan være måten tyvene har kommet seg inn på.

— Når det gjelder rekkverkene på utsiden av leilighetsbygget, håper vi utbygger kan ta noen grep så det ikke er så lett å klatre opp, sier hun.

Frastjålet bilnøkler, lommebok og sykkel

Etterforskningsleder Jan Ove Thorsen prater med Arne Tønne etter å ha gjennomført åstedsundersøkelse i garasjeanlegget i leilighetsbygget på Torvmoen. Foto: Jon Anders Skau

Bjørn Vabo, som også bor i området, er en av flere som har vært utsatt for tyver de siste dagene. Da han skulle på jobb fredag i forrige uke oppdaget han at nøklene til bilen var borte.Det samme var lommeboka og en sykkel til verdi av 30.000 kroner. Uvedkommende hadde også tatt med seg verktøy fra garasjen.

— Det blir spekulasjoner, men tyvene kan ha vært inne i huset mens jeg lå syk, mellom onsdag kveld og fredag formiddag. Det er frekt og dårlig gjort, sier Vabo til Fædrelandsvennen. Politiet har fortalt ham at de har funnet noe av verktøyet.

Ønsker tips

— Vi ønsker tips fra publikum i saken, da vi lurer på hva som beveger seg rundt der ute. Dersom noen har kjennskap til hendelsene eller sitter på observasjoner som kan være av interesse, meld det gjerne inn til oss, oppfordrer etterforskningslederen.

Lensmannskontoret har ingen konkret mistanke om hvem som har vært på ferde i det siste, men sitter på en viss kjennskap til miljøet.

Politiet hadde en patrulje ute i løpet av natta for å søke etter tyvene, men pågrep ingen.

- Vær oppmerksom

Etterforskningsleder Thorsen oppfordrer beboerne i området til å være litt ekstra oppmerksomme på personer som beveger seg rundt på litt odde tider.

— I natt har de forsøkt å bryte seg inn med brekkjern, noe som tyder på at det har vært låst, men generelt er det lurt å være påpasselig med å låse og sikre tingene sine, sier Thorsen.