Det var et vitne som meldte fra om volden. Da politipatruljen kom til mannens leilighet i Kristiansand fant de en kvinne i 30-årene som framsto som livredd.

Hun forklarte at hun var blitt holdt fanget av 41-åringen og slått og mishandlet av ham.

Han hadde tatt kvelertak på henne flere ganger, holdt en øks mot pannen hennes, og truet med å drepe henne. Hun hadde også blitt skutt i låret med en gasspistol, rispet med kniv og slått med et stolbein og stålrør. 41-åringen hadde også strammet et belte rundt halsen hennes slik at hun mistet bevisstheten.

Både offer og gjerningsmann er del av narkotikamiljøet i Kristiansand, og de hadde kommet i kontakt da hun trengte et sted å bo.

I Kristiansand tingrett erkjente 41-åringen delvis straffskyld for volden, men nektet for trusler og frihetsberøvelse. Han hevdet at det var nødvendig å slå for å få kvinnen til å holde munn. Retten fant det bevist at mishandlingen varte i over 15 timer.

For dette er han dømt til fengsel i ett år og to måneder. Kvinnen er tilkjent 70.000 kroner i erstatning.

I september i fjor ble 41-åringen idømt fengsel i ett år blant annet for liknende forhold mot en annen kvinne. De nye forholdene ble begått før denne dommen var sonet.