— Stillingen jeg går inn i på Bortelid inneholder mer enn løypelegging. Det handler mer om å utvikle Bortelid som en turistdestinasjon. Målet er å utvikle løypenettet, få en oversikt over hvilket behov folk har og knyttet dette så godt som mulig opp mot hytteområdene, sier Mykland.

Når Ole Einar Bjørndalen og co farer gjennom løypene i Holmenkollen ligger det en god del arbeid bak.

— Ansvaret mitt har vært å se på terrenget sommerstid. Vi har gjort noen små endringer i traseen. Underveis i mesterskapet har jeg organisert frivillige løypemannskaper, koordinert snølegging og preparering og skiltingen av løyper, sier Mykland.

Mangfold

Det er en helt annen hverdag som venter på Bortelid. Utmarkslaget ønsker å satse mer på langrenn. Mykland skal lede et prosjekt som skal gå over tre år.

Her, på høyfjellet på Bortelid, ønsker Mykland å legge til rette for mer bruk for hyttefolket. Foto: Jonas Mjaaland

— Vi har lyst til å tilby et mangfold av konkurranse og treningsløyper. Jeg tenker fort at det blir viktig å legge til rette for gode skileikområder og konkurranseløyper hvor klubbene på enkelt vis kan arrangere renn, sier Mykland.

Nye løyper

42-åringen, som tidligere har jobbet som trener i skiskytterforbundet, synes også det ligger spennende muligheter i å utvikle løypenettet i høyfjellsområdet over Bortelid.

— Vi har lyst til å legge noen rundløyper i høyfjellet som vil kunne touche verneområdene. Ikke på permanent basis, men som ekstrasløyfer i ferieukene. Vi har blant annet lyst til å se om vi kan utvikle løypenettet noe i området rundt Finndalen og Skrivarknuten.

Jobbe på sommeren

Bortelid har i dag 130 kilometer løyper når alt er oppkjørt.

— Det er ikke noe mål i seg selv å øke dette tallet så veldig, selv om vi håper å kunne legge til noen kilometer. Det viktigste blir å kunne utnytte det eksisterende løypetilbudet enda bedre og legge et bedre grunnlag sommerstid så vi ikke trenger så mye snø for å legge løyper, sier Mykland.