— Vi er en gjeng på crossfitsenteret som gjerne ville lage en kul video, så kom ideen om å lage denne parodien. Jeg har aldri vært redd for å skille meg ut, og jeg tror ikke det er mange som ville ha stilt opp slik i tights, sier Trondsen. Han har nettopp startet en ny blogg, crossfitpappa.blogg.no, og la ut videoen på bloggen søndag kveld.

— Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, folk ler godt av videoen. Den ble laget som et innslag til en sommerfest på crossfitsenteret, men etter hvert følte vi at videoen også kunne være kul å se for andre, sier Trondsen. Han jobber som brannmann i Kristiansand, og driver mye med crossfit, som er en treningsform med svært varierte øvelser som utføres med høy intensitet.

Se originalvideoen her!

Ikke vondt ment

Hans video er en parodi på Suzanne Svaneviks kjente crossfit-video, som i skrivende stund har over 1,8 millioner treff. Svanevik selv har uttalt at hun ble overrasket over vinklingen på filmen, som fokuserte mer på hennes kropp enn på trening og prestasjon. Trondsen presiserer at hans parodi ikke er vondt ment.

— Vi har ikke vært i kontakt med Svanevik direkte, men vi har lagt ut et bilde på Instagram om planleggingen av parodien, og da kommenterte hun at hun gledet seg til å se videoen. Fra starten av har vi vært klare på at vi ikke skal drite ut noen eller lage kvalm, men bare ha det gøy, sier han. I hans innlegg på bloggen skriver han følgende:«Jeg gjør ikke dette for å drite ut noen eller skape ubehag. Suzanne Svanevik har et helt rått talent og det finnes ikke sidestykke til hva den jenta klarer å få til. I tillegg tar hun seg veldig mye bedre ut i tights enn meg».

Lånte konas bh

Selve innspillingen ble gjort for en uke siden, og før den ble delt med allmennheten viste Trondsen videoen til sin nærmeste familie.

— Jeg ønsket jo ikke at de skulle få denne videoen som en overraskelse, så jeg viste dem hva vi hadde laget. De syntes det var veldig morsomt, hvis ikke hadde jeg jo ikke lagt dette ut. Jeg lånte konas trenings-bh til innspillingen, det var en veldig spesiell opplevelse. Men hvis det var noen som kunne gjøre slikt så var det vel meg, sier han.

Vil gi crossfit et bedre rykte

Et annet formål med videoen er å ufarliggjøre crossfit-miljøet, som Trondsen mener har fått et litt dårlig rykte.

— Denne videoen sier mye om crossfit og miljøet rundt det her i Norge. Det er mye selvironi, og handler ikke om å ha et røft image, noe folk gjerne kan ha et inntrykk av. Crossfit er noe som kommer til å vokse seg større i Norge, og forhåpentligvis kan videoen bidra til å hjelpe denne veksten, sier han, og utdyper temaet videre i blogginnlegget:«Det som kanskje er utfordringen til crossfit er nettopp sosiale medier. Det legges ut videoklipp titt og ofte om folk som løfter mangfoldige kilo over hodet, såpass mye at mannen i gata kan bli skremt av tanken. «Åja, her er alle dødsbra trent. Jeg klarer ikke å holde et sikt nivå». Jeg tror det er viktig å «ufarliggjøre» Crossfit. Du trenger ikke være den som løfter tyngst eller mest på kortest mulig tid», skriver han.