Det var lørdag 14. juni i 2014 at den kvinnelige bilføreren fra Stavanger forårsaket ulykken, der en mannlig motorsyklist ble alvorlig skadet. Kvinnen kom kjørende vestover på den lange sletten øst for Skjeggestadtunnelen ved Sira i Flekkefjord. Hun lå i kø bak en traktor, og la seg ut i venstre kjørefelt for å ta av på en sidevei. Hun så imidlertid ikke motorsykkelen som allerede hadde startet en forbikjøring bak henne, og de smalt inn i hverandre.

Sykemeldt lenge

Bilen traff motorsykkelen i siden, og føreren ble slengt av sykkelen og ble liggende på bakken 10 meter unna. Motorsyklisten ble fløyet til Stavanger universitetssjukehus i ambulansehelikopter. På sykehuset ble det konstatert at han var blitt påført brudd i begge håndledd, begge overarmsben og ankler, flere brudd i ryggsøylen og sju ribbeinsbrudd samt lungeskader. Etter operasjoner var mannen sykemeldt i over 10 måneder.

Bilføreren og en kvinnelig passasjer ble begge kjørt til sykehuset i Flekkefjord i ambulanse. Begge var lettere skadet.

Påstand om erstatning

Kvinnen må møte i Lister tingrett tiltalt for uaktsom kjøring, og for å ha påført motorsyklisten alvorlige skader.

Statsadvokat Jan Tallaksen tar i tiltalen forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om erstatning og/eller oppreisning til motorsyklisten.