Det er statsministerens kontor som bekrefter at møtet mellom Solberg og Fogh Rasmussen skal finne sted under Arendalsuka førstkommende torsdag.

— Statsministeren og generalsekretæren skal blant annet drøfte det forestående Nato-toppmøtet og situasjonen i Ukraina, opplyses det fra statsministerens kontor.

Stort navn

— Dette er det største navnet vi har hatt innom Arendalsuka så langt. Han skal ha samtaler med statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende, forteller leder av Arendalsukas råd, Einar Halvorsen.

— Besøket hans er ikke en offisiell del av Arendalsuka, men det passet godt for Fogh Rasmussen å komme til Arendal siden Solberg og Brende er her, legger han til.

Halvorsen vet ennå ikke om Natos generalsekretær ønsker å ta turen innom ett eller flere av arrangementene underveis.

— Han er en kjempespennende person, spesielt med tanke på hva som skjer i Europa i disse dager, påpeker Arendalsukas leder.

Politisk møteplass

— Kan Fogh Rasmussens ankomst åpne for større navn fremover?

— Kanskje. Vi må bygge Arendalsuka stein for stein. Det er potensial i konseptet. En kveld eller debatt med de nordiske lederne eller utenriksministerne, står høyt på ønskelisten, svarer Einar Halvorsen.

Per i dag har de 110 landsomfattende organisasjoner i Arendal og over 200 arrangementer de fem dagene.

— Arendalsuka er i første omgang en politisk møteplass, der demokrati og folkestyre står i fokus. Møter med næringslivet er også viktig for Arendalsuka, legger han til.

"Ærefullt"

Øystein Djupedal, leder av programkomiteen for Arendalsuka og fylkesmann i Aust-Agder, er veldig fornøyd med Fogh Rasmussens besøk.

— Når dette møtet er blitt offentlig kjent, vil det bidra til større oppmerksomhet rundt Arendalsuka. Så det er veldig ærefullt at de tre møtes hos oss, sier Djupedal til Fædrelandsvennen.

— Jeg håper at vi hvert år fremover kan ha et stort, internasjonalt navn til Arendalsuka. Å få dette til i august, er krevende på grunn av ferie i EU. Men vi jobber med saken, legger han til.

— Angela Merkel, den tyske forbundskansleren, er en spennende europeisk politiker som vi gjerne skulle ha sett i Arendal. Går dette i boks, hadde dette vært tidenes happening så langt, erkjenner han.