Hva om du får skrivesperre? Det var en som spurte.

Eh, hallo? Jeg kan tenke meg en god del andre sperrer som er mye mer problematisk, f.eks gang-sperre, rygg-sperre, uten-motivasjon-sperre, legg-sperre og lår-sperre.

Svein Tjemsland, Sprek-deltaker

De to siste har jeg fått et friskt bekjentskap med siden denne galskapen begynte. Jeg har altså noe så inn i vassen vondt i legger og lår at jeg holder på å bli sprø.I dag var jeg heldig og fikk litt kyndig undersøkelse og behandling av fysio-Christina og jeg skal si det ga en ny dimensjon på vondteriet.

Det gikk fra vondt til verre.

«Dette skal egentlig ikke gjøre vondt», sa fysio-Christina i et forsøk på å trøste meg.

Det føltes selvfølgelig mye bedre med en gang, jeg har altså vondter der de normalt ikke skal være. Helt klart en kropp som ikke er designet for løping.

I tillegg er det en haug med muskler som klager over at de nå plutselig skal vekkes fra 30 års dvale og komme i aktivitet.

Jeg er stiv og støl og lemster og føler meg ti år eldre enn før jeg begynte å skulle bli sprek.

I begynnelsen trodde jeg det var trening tre ganger i uken , men nå er det snik-innført annen hver dag, og siden alle sier at dag nr. to etter trening er den dagen det gjør mest vondt, så er altså jeg så heldig at da skal jeg trene på nytt!Ergo vil vondteriet sannsynligvis bli en tilstand og ikke av typen forbigående.

«Å, det blir bedre etter hvert» , sa fysio-Christina mens hun hørte på min klagesang. Det jeg ikke fikk med meg var sånn ca. når det ble bedre etter hvert.

Vi har jo ikke mer enn fire uker igjen, håper at jeg blir bedre rett før løpet i hvert fall.

Med vondt skal vondt fordrives het det i gamle dager, dette vet jeg nå at ikke stemmer og her er det mer i gaten «har du ikke nok vondterier så kan du sikkert få noen nye».

I tillegg så lurer mange på om ikke løpsformen min nå er veldig stigende?Da tenker jeg på i forhold til hva, i forhold til vondteriet? Det må i så fall være en omvendt proporsjonal sinus-cosinus kurve med logaritmisk kvantesprang.

Så, jeg føler meg gigantisk trøtt og sliten, ergo er jeg i supermye bedre løpsform allerede.

Lurer på hvordan det blir 9. august?

Da har jeg vel så vondt at jeg angriper halvmaratonen og tar kverken på alle 21 km i fullt raseri.

Svein´s sprek regel nr. 3: Vondt var det i går, vondt er det i dag og vondt blir det i hvert fall i morgen.