En 19 år gammel mann ble alvorlig skadet i ei trafikkulykke på Langenesveien sent søndag kveld.

— Han har alvorlige skader i bekkenet og hoftepartiet, og blødninger rundt lungene. Nå er han fløyet til Ullevål, og behandles videre der. Det siste jeg hørte var at tilstanden er alvorlig, men stabil, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent.

Stor utrykning

Alle nødetatene rykket ut etter den dramatiske meldingen om en bil som sto i brann på den ulykkesbelastede strekningen, like ved Paradisbukta.

- Da nødetatene kom til stedet, hadde vitner kommet til og hjulpet gutten ut av bilen.

— Nå følges saken opp, men det er ikke vurdert behov for krimteknisk på stedet, sier Træland.

Overtent

Politiet bekreftet ulykken med resulterende bilbrann først overfor Fædrelandsvennen like etter klokka 22.30. - Brannvesenet er på stedet og melder om overtent bil. Vi er ennå ikke på stedet, sa operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øyvind Hægeland, til Fædrelandsvennen da.

Bilen sto i full fyr på Langenesveien. Foto: Vegard Nekstad

Litt senere meldte Hægeland at en person er ved bevissthet, men skadet i beinet. Da sto bilen fortsatt i brann.

Får behandling

Fædrelandsvennens reporter på stedet kunne like før klokka 23 fortelle at ambulansepersonell ga behandling til en pasient i veibanen. Bilen sto da og røyk, fullstendig utbrent.

Her er bilen slukket av brannvesenet. Den ligger tilsynelatende på taket. Foto: Vegard Nekstad

Klokka 23.05 var pasienten, som hadde blitt flyttet til ambulansen, på vei videre inn i luftambulansen som hadde ankommet stedet.

Store skader

Bilen lå på taket, og hadde store skader i fronten, i tillegg til å være helt utbrent. Hjulspor på steder tyder på at bilen har truffet en fjellnabb, og havnet ut på veien igjen.

Veien var lenge stengt, men like før midnatt melder Statens vegvesen at veien er åpen for trafikk igjen.