AGDER: — Man tenker jo at august ofte kommer med litt finvær, men det er ikke noe stabilt sommervær i vente nå altså, sier Bente Wahl, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen.

Kalde netter

Ifølge meteorologen er det en kjølig lufttype som kommer inn over Sørlandet denne uka.

— I Kristiansand vil nattetemperaturen ligge på rundt ti grader, og det vil kanskje komme opp i 15-16 på dagtid. I fjellet blir det enda kaldere, og i Bykle kryper temperaturen helt ned mot null grader på nattestid. Særlig midten av uka blir kald, forteller Wahl.

Mot neste helg vil det imidlertid bli litt varmere.

— Da stiger det litt igjen, men den stigningen merker man mest i fjellet fordi det er der det er kaldest, sier Wahl.

Sterk kuling

Mandag kan vi vente oss mye vind i Agderfylkene.

— I kveld blir det kuling, som øker på utover natta. Det blir stiv, og etterhvert sterk, kuling fra i morgen. Dette gjelder hovedsakelig for Kristiansand og vestover, forteller meteorologen.

I Skagerak er det meldt sterk kuling i morgen ettermiddag, og Fjord Line har valgt å innstille sine seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals mandag ettermiddag og kveld.

— Det er litt mye vind til å være i august, så det er kanskje ikke noen vits å dra ut med småbåter i morgen, mener Wahl.

Torsdag finest

Wahl forteller at natt til mandag vil bli våt, mens resten av uka preges av ustabilt vær.

— Det blir noe nedbør utover, men det er vanskelig å si hvor mye og når. Det blir mest nedbør i Vest-Agder, og noe mindre i Aust-Agder.

Skal vi tro meteorologen er det torsdag som blir den fineste dagen.

— Totalt sett ser ikke uka helt ille ut. Det blir ikke noe stabilt finvær, men bygevær med litt opphold. I Aust-Agder kan man nok få en hel dag med fint vær, og da er det nok størst sjanse for at dette blir på torsdag.