Både Sea-King-redningshelikopter frs Hovedredningssentralen og luftambulanse fra AMK var på plass på Hovden like etter klokka 13. Foto: Elling Svela
Luftambualnsen fra Arendal landet like etter klokka 13.00 ved stedet. Foto: Sebastian Sællmann
Helikopteret fra HRS har sluppet av en redningshund, en redningsmann, en lege og politi ved skredområdet. Foto: Elling Svela
Redningsmannskaper satte raskt i gang med å søke i området rundt Breive. Foto: Sebastian Sællmann

BYKLE: — Jeg har akkurat fått bekreftet at søket er avsluttet, sierSture Christian Pilegård, daglig leder ved Hovden alpinsenter til Fædrelandsvennen.

Skispor utløste storaksjon

Han forteller at det var skispor i området ved skredet somutløste storaksjonen på Hovden i formiddag.

— Vårt personell følte det var nødvendig å gjennomgå skredetfordi det var skispor i området, sier Pilegård.

Skredet gikk i et område mot Breive-siden av skisenteret. Området ligger utenfor preparerte løyper.

60-70 meter stort

Operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt opplyserat skredet var på cirka 60-70 meter bredt og hadde en høyde på 150 meter.

- Skredet er nå ferdig gjennomsøkt avletemannskaper og lavinehunder. Det er ingenting som tyder på at noen er blitttatt av snøskredet, opplyste Neset klokka 14.31.

Sture Christian Pilegård sier skisporene ved skredområdet må ha kommet etter snøfalletonsdag, men at det er nå ikke er noe som tyder på at sporene var relatert til skredet.

— Takk og lov for det. Det er ekstremt vanskelig å drive søki områder som ligger utenfor preparerte løyper. Det er enda mer vanskelig å fåfolk til å forstå hvor farlig det er å kjøre utenfor løypene, sier Pilegård.

HER RASTE DET: Skredet var på cirka 60-70 meter bredt og hadde en høyde på 150 meter ifølge politiet. Foto: Sebastian Sællmann

Det var ved tolvtiden i dag at det ble slått full skredalarm. Rundt 50-60 hjelpemannskaper var raskt i aksjon ved skreområdet Lislenos-Skardet som liggermellom Breive og Hovden.

Ved 13.15-tiden ankom luftambulansen og et Sea-King-helikopter. En av Sea-King-pilotene fortalte til Fædrelandsvennensreporter på stedet, at de hadde sluppet av en redningshund, en redningsmann, enlege og politi ved skredområdet.

Røde Kors-mannskaper tidlig på plass

Sveinung Tofteland i Røde Kors Kristiansand opplyste om at dedenne helga hadde lagledere for vinterredning på kurs på Hovden.

— Vi har ti gode vinterfolk som kunne dra rett utmed en gang de fikk melding om skredet. Det har nå også kommet flere tilområdet fra Fjellredningsgruppa og frivillige til stedet, opplyste Toftland tilFædrelandsvennen.

Monica Hagerup, beredskapsansvarlig i Norske Redningshunder iAust-Agder og Telemark opplyste videre til Fædrelandsvennen at de hadde trelavinehunder som deltok i søket. I tillegg søkte en politihund etterpersoner som kunne ha blitt tatt av skredet.