KRISTIANSAND: — Vi har folk ute nå til å ta busstraseene. Jeg regner med at de også skraper sykkelveiene, sier vakthavende oppsynsmann ved Kristiansand kommune, Vidar Viestad, til Fædrelandsvennen.

Viestad sier at kommunen har cirka ti enheter ute på veiene søndag ettermiddag. Det er en tiendedel av brøytemannskapene kommunen kan sende ut.

Søndag formiddag kom snøen atter en gang dalende over Sørlandet. Like etter 15.30 gikk snøen over i regn i Kristiansand.

— Dette snøfallet er helt udramatisk og vi har heller ikke fått noen klager på noe som helst, sier oppsynsmannen. Han vil ikke anslå hvor lenge mannskapene vil være ute.

Like etter snøen hadde lagt seg, kom de første meldingene om utenlandske trailere som fikk problemer i Lenebakken i Lyngdal. Det førte til at Statens Vegvesen i samråd med politiet valgte å sette igang storkontroll for å kontrollere alle store vogntog i distriktet.

— De kommer til å stå både ved Trybakken, Lenebakken/Osestadbakken, ved Rige og ved Hampa når ferja kommer inn, sa operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Jon Kvitne til Fædrelandsvennen søndag formiddag.