Ambulanse ble holdt i beredskap i nærheten av åstedet. Foto: Kjartan Bjelland
Flere biler fra politiets utrykningsenhet (UEH) deltok i aksjonen. Foto: Kjartan Bjelland
Siktede meldte seg selv på politistasjonen i Mandal. Foto: Kjartan Bjelland

MARNARDAL : Det var onsdag 4. januar i fjor at politiet fikk en telefon fra en livredd kvinne som oppholdt seg i parets hus i Marnardal. Kvinnen fortalte at hun hadde kranglet med samboeren. I raseri skal mannen ha gått opp på loftet og hentet ei jaktrifle. Utenfor huset avfyrte han et skudd.

Stor politiaksjon

Det ble igangsatt en storstilt politiaksjon på bakgrunn av meldingen. Omkring 20 væpnede politifolk ble sendt til Marnardal. Politiets utrykningsenhet (UEH) stilte med mannskaper.

Ambulanse ble holdt i beredskap i nærheten av åstedet. Foto: Kjartan Bjelland

Politiet hadde også flere hundepatruljer i området. I tillegg ble politihelikopteret fra Oslo rekvirert.

Da politiet kom fram til boligen, ble kvinnen reddet i sikkerhet. Mannen hadde da forsvunnet fra stedet etter å ha blitt plukket opp av en kamerat. Politiet hadde telefonisk kontakt med mannen. Han meldte seg på politistasjonen i Mandal i underkant av tre timer etter hendelsen.

Nektet for trusler

I avhør erkjente 60-åringen å ha avfyrt ett skudd, men nektet for å ha opptrådt truende overfor samboeren. Ifølge 60-åringen skjøt han med rifla etter å ha blitt bedt om å forlate huset. Han ble løslatt etter avhør ettersom politiet mente det ikke forelå fare for bevisforspillelse eller gjentakelse.

Kvinnen ba politiet om å straffeforfølge mannen. Mannen ble også ilagt besøksforbud.

Flere biler fra politiets utrykningsenhet (UEH) deltok i aksjonen. Foto: Kjartan Bjelland

Flere naboer varslet også politiet om episoden. Fædrelandsvennen snakket like etter hendelsen med naboer som fortalte at de ble beordret inn i huset av politiet. Naboene ble bedt om å holde dørene låst.

Beslagla våpenet

Politiet beslagla ei jaktrifle utenfor parets bolig.

I tillegg til å ha truet samboeren, er mannen tiltalt for å ha vært i besittelse av en Sako rifle uten å inneha gyldig våpenkort. Han må også svare for ikke å ha hatt våpenet innelåst i godkjent våpenskap.

Politiet har lagt ned påstand om inndragning av våpenet.