LILLESAND/KRISTIANSAND: Forrige onsdag møtte godt over 80 interesserte fram da byggetrinn to i boligprosjektet Fossbekk brygge ble presentert på Hotell Norge i Lillesand. De fremmøtte fikk anledning til å legge inn bud på de 19 leilighetene før de legges ut for salg fredag.

— Vi har solgt sju leiligheter. Sånn sett er vi i gang, sier eiendomsmegler Tone Solheim Grøsle i Plussmegleren.

Den dyreste av de 19 leilighetene er en av de sju. Toppleiligheten i fjerde etasje har et boareal på 135 kvadratmeter og kostet kjøperen 7.250.000 kroner. Til sammen er det nå solgt leiligheter for rundt 32 millioner kroner, som er rundt 40 prosent av prosjektets verdi.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

BOLIGPROSJEKT: Rundt 80 interesserte møtte fram da markedssjef Dag Thomassen i Plussmegleren presenterte prosjektet på Hotell Norge i Lillesand forrige onsdag. Sju av de som møtte frem har nå kjøpt hver sin leilighet. Foto: Erlend Olsbu

Vant loddtrekning

Alf Harry (70) og Gunhild Sandvik (69) fra Kristiansand sikret seg sitt førstevalg, som var en 83 kvadratmeter stor leilighet til 4.000.000 kroner i tredje etasje.

— Det blir en overgang å flytte fra en enebolig i Vågsbygd til leilighet i Lillesand, men vi føler at det er tida for det nå. Dette prosjektet passet veldig bra, med egen båthavn og kort vei til sentrum. Vi er begge friske og spreke i dag, men vi ønsket å flytte til et sted hvor vi kan komme oss greit til byen med rullator, sier 70-åringen.

De som satte seg på liste før det ordinære salget måtte ikke gjennom noen budrunde. Dersom flere var interessert i samme leilighet ble det gjennomført en loddtrekning.

— Vi vant visst i konkurranse med to andre interesserte, sier Sandvik.

Utsatte byggetrinn én

Boligprosjektet på Fossbekk fikk en laber start da leilighetene i byggetrinn én ble lagt ut for salg i november i fjor. Kun tre kjøpere meldte seg og byggingen ble derfor utsatt. Nå satses det i stedet på byggetrinn to og tre, før trinn én gjennomføres til slutt.

— Med tanke på etterspørselen var det som forventet at interessen for disse boligene er større enn for byggetrinn en. Tilbakemeldingene vi har fått har vist at folk har ventet på disse leilighetene, sier Grøsle.

Utbyggerne har tidligere uttalt at byggingen vil kunne starte når 60 prosent av leilighetene i trinn to er solgt. Leilighetene skal etter planen være innflytningsklare i slutten av 2014.