OSLO: Fredag klarte Benedicte Hauge å kvalifisere seg til EM, da hun løp 400 meter på 53,38 sekunder på Bislet. Kravet for kvalifisering var 54 sekunder, og siste frist for å kvalifisere seg var fredag.

— Jeg er veldig lettet. Jeg visste at dette var siste mulighet. Jeg har løpt bra så langt i sesongen, og jeg har løpt fortere for hver gang, så jeg visste at jeg hadde kravet inne. Siden det var siste sjanse i dag, hadde jeg høye skuldre, så jeg var forberedt på at kravet kunne komme etter at fristen gikk ut. Det hadde vært godt nok for meg. Derfor var det en bonus å få det til på dette stevnet, sier hun til Fædrelandsvennen.

Anspent

- Hvordan var dagens løp?

— Det var et ok løp. Jeg konkurrerte på Lillehammer i helgen som var. Det var nok et bedre løp siden jeg var mer fokusert, men det var dårligere forhold. I dag var det god konkurranse og fine forhold, men løpet bar preg av at jeg var anspent. Jeg tror at jeg kan løpe fortere dersom jeg slapper av.

Ingen konkurranser før EM

Selv om EM bare er knappe to uker unna, er Benedicte Hauge i full jobb. Hun skal ikke gjøre noen konkurranser i denne perioden, men sier hun skal passe på å legge inn noen treningsøkter.

Persen hennes er 53,60, noe som er det tiende beste resultatet i Norge gjennom alle tider, som ble satt i et lite stevne i Lyngdal i fjor sommer.