— Kristiansand kommune bør gå foran med et godt eksempel. Når de pålegger andre å holde lover og forskrifter, bør de også gjøre det selv, uttaler Hans Arne Madsen, leder for forebyggende avdeling i Kristiansandsregionen brann og redning IKS.

De siste årene er det gitt pålegg om å rette opp flere avvik etter tilsyn ved Kristiansand Folkebibliotek fra 1979, eller «Bibba» blant lesehester.

Her er ikke huseier sitt ansvar bevisst.

Men sprinkleranlegget gjenstår. Her er det påvist hele 64 feil, mange av dem kommentert i rapporter helt tilbake til 2005. Avdelingslederen er ikke imponert over Kristiansand Eiendom.

— Her er ikke huseier sitt ansvar bevisst. Et sprinkleranlegg sikrer at en brann ikke blir uforholdsmessig stor midt i bykjernen, anlegget vil mest sannsynlig slukke brannen innvendig, forklarer Madsen.

Nå varsler brannvesenet 500 kroner i dagbøter fra 16. desember, hvis ikke pålegget etterkommes. Innen fristen må kommunen fremlegge en fremdriftsplan for utbedring.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Hevder anlegget er godkjent

Overfor Fædrelandsvennen kan imidlertid Kristiansand Eiendom opplyse at sprinkleranlegget ble utbedret for flere år siden.

— Selve anlegget er godkjent og i orden, men vi har manglet dokumentasjon, som må lages av et godkjent firma, sier eiendomsforvalter Erik Søderlind, som ikke kan svare på hvorfor dokumentasjonen har tatt så lang tid. Men:

— Vi skal utføre det som trengs innen fristen, forsikrer han.

Biblioteket skal pusses opp for ti millioner kroner i 2015, med nye romløsninger, bedre digitale tilbud, større småbarnsavdeling, ny og utvidet ungdomsavdeling og langt flere sitteplasser.