Utdanningssjef i Vest-Agder fylkeskommune, Arly Hauge. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

— Dette var en god nyhet å få. Nå skal vi ut i markedet. Er vi heldige, greier vi å sette i gang en klasse allerede til høsten, sier pastor Gunnar Jeppestøl.

Er vi heldige, greier vi å sette i gang en klasse allerede til høsten

Han er også styreleder for Vennesla Musikkgymnas som altså nå kan starte en klasse i studiespesialisering. Den kristne privatskolen kan utvide fra 150 til 240 elever i løpet av de neste tre årene.

KrF snudde

Utdanningsdirektoratetgodkjente skolen før påske. Fylkeskommunen og Vennesla kommune hadde rådet til at så ikke skjedde. Ordfører Torhild Bransdal KrF uttalte at «dette kan være begynnelsen på slutten for Vennesla videregående skole» da hun fikk nyheten om skoleutvidelsen».

I fylkesutvalget tirsdag hadde flertallet snudd fra nei til ja. Bare Ap ønsket å anke saken inn til kunnskapsministeren. KrF hadde snudd siden høringsrunden og var enig med Høyre og Frp i å godta utvidelsen ved Vennesla Musikkgymnas.

Når fylket ikke anker, er godkjenningen av skolen å regne for endelig.

Bekymring

— Vi uttrykte bekymring da saken var oppe forrige gang. Vi er bekymret for bredden i tilbudet ved Vennesla videregående skole. Nå må vi gjøre alt vi kan for at Vennesla videregående skole blir førstevalget for ungdommen i Vennesla, sier utdanningssjef i Vest-Agder, Arly Hauge.

Utdanningssjef i Vest-Agder fylkeskommune, Arly Hauge. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Rektor ved skolen, Thorkild Odd Haus, er urolig.— Studiespesialisering handler om bredde i tilbud. Da må vi ha flere parallelle klasser. Med denne konkurrenten risikerer vi å få problemer med dette. Resultatet blir da dårligere skoletilbud generelt i Vennesla, og flere elever må kanskje til byen for å få den opplæringen de ønsker, sier han.

Haus minner om at flere ungdommer i Vennesla bør ta studiespesialisering.

Skolesaken skapte strid i KrF i fjor høst