Han vet at det oppstår nye utfordringer etter som treningskameraten ikke lenger er der, og kanskje blir det til at gudbrandsdølen må trene langt mer alene enn det han har vært vant til.

— Det blir veldig annerledes. Nå får jeg med meg Aleksander (Aamodt Kilde) til USA for trening, så jeg blir ikke helt alene, men på den annen side blir det annerledes. Jeg og Aksel har kjørt mot hverandre på trening i ti år, og følelsen rundt det blir borte. Det er ikke optimalt det, sa Jansrud da NTB møtte ham på Hotel Regina i Sölden fredag kveld.

Der var det samling foran verdenscupstarten i storslalåm søndag.

Med Svindal ute blir de ikke lenger målestokker for hverandre på trening. Den dimensjonen blir borte.

— Skader er dessverre en del av gamet, men vi får bare gjøre det beste ut av det selv om det blir vanskelig å håndtere. Det blir kjipt på flere måter. Det blir én person mindre rundt middagsbordet, og det blir én mindre å prate med. Det blir kort og godt mindre liv. Det blir annerledes ikke bare under skikjøring og forberedelser til renn, men også i dagliglivet. Og kanskje viktigst av alt er at vi mister den kommunikasjonen vi har på renn: Tilbakemeldinger på radio hvordan løypa går, hvor skal man gjøre hva. Starter jeg først så gir jeg det til ham, starter han først gir han det til meg. Det er en fin greie å ha. Nå blir ikke den der. Det er kanskje det som jeg direkte kommer til å merke mest. (©NTB)