ECUADOR: — Besøkstiden var over. Dessuten måtte man visst være registret hos justisdepartementet før et besøk, sier 27-åringen.

Rettssak

Mandag klokken 1530 norsk tid starter rettssaken mot den sørlandske kvinnen som er tiltalt for å forsøke å smugle ut nær tre kilo kokain fra Ecuador. I februar i år ble narkotikaen funnet i kvinnens koffert da hun skulle forlate landet.

LES OGSÅ: - Vi er utrolig spente

Søndag ettermiddag kom sønnen og tanten (kvinnens søster) til Quito for å følge rettssaken og være en støtte for kvinnen. De dro direkte fra flyplassen til byen Latacunga der sørlandskvinnen nå sitter. Hun ble flyttet fra varetektsfengslet i Quito og til dette som er et nytt fengsel knapp to timer unna.

Mandag starter rettsaken mot sørlandskvinnen som står tiltalt for å ha forsøkt å smugle ut nesten tre kilo kokain fra Ecuador. Foto: Jarle R. Martinsen

Får besøke

Etter litt fram og tilbake i vakta på fengslet ble det etter hvert klart at de kan få besøke henne likevel, og da på tirsdag klokken 9. LES OGSÅ: Ecuador-rettssak på mandag

— Det gjenstår å se at det går bra, men jeg håper det, sier kvinnens søster (55). Hun har med seg klær og sjokolade til søsteren. Dessuten har en datter av den fengslede kvinnen laget en diktbok hun skal få.

Positivt overrasket

Sønnen ble positivt overrasket i møtet med det nye fengslet.

Den fengslede sørlandskvinnens sønn og søster fikk ikke møte henne mandag kveld. Foto: Jarle R. Martinsen

– Det er noe ganske annet enn den gjødselkjelleren hun var i før. Sett utenfra framstår dette fengslet mye mer moderne. Dessuten var vaktene veldig hyggelig i motsetning til hvordan jeg opplevde dem i det forrige fengslet, sier han.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Når rettssaken begynner skal han sitte og følge med. Håpet er at retten vil få høre kommunikasjonen som var mellom kvinnen og hennes såkalte kjæreste. Hennes norske advokat Nils Grønås mener den beviser at hun ble lurt.