Viking begynte oppryddingsarbeidet i Fianesvingen klokka 21.20. Foto: Ernest Boswarva

Hendelsen skjedde i 50-sonen 60 meter øst for Fianesvingen. Politiet ble varslet om saken klokka 19.01 søndag.

Forskjøvet last

Viking begynte oppryddingsarbeidet i Fianesvingen klokka 21.20. Foto: Ernest Boswarva

Semitraileren har kommet kjørende fra Arendal mot Oslo. I høyresvingen etter bensinstasjonene har hele lasta forskjøvet seg over på venstre slik at kjettingen har røket rett av. Deretter har de to gigantiske betongelementene sklidd av lasteplanet og ned på midtrabatten på E 18. ## Opprydding

E 18 ble stengt i begge retninger umiddelbart etter hendelsen, men etter en stund ble det åpnet i ett felt med manuell dirigering.

Etter hvert kom en kranbil på plass for å rydde. Men kranbilen var ikke stor nok for å klare arbeidet og det måtte tilkalles hjelp fra bilbergingstjenesten.

Klokka 21.20 ble E 18 helt stengt mens bergingsarbeidet pågikk. Etter en times arbeid hadde Viking Arendal flyttet begge betongelementene som sperret veien. Trafikken gikk deretter som normalt.

Denne semitraileren har mistet to gigantiske betongelementer ned på midtrabatten på E 18 ved Fianesvingen. Foto: Ernest Boswarva

Fikk førerkortet tilbake

Politiet meldte søndag kveld at lastebilsjåføren er anmeldt og at førerkortet er beslaglagt.

Søndag kveld får Fædrelandsvennen opplyst at sjåføren har fått førerkortet tilbake.

— Per nå var det for tidlig å si at han kunne lastes for trafikkulykken. Da ble det besluttet at vi ikke hadde godt nok grunnlag for å beslaglegge førerkortet, sier vakthavende jurist i Agder politidisitrkt Jørgen Henriksen.

Avhør av vitner og tekniske undersøkelser i samarbeid med veivesenet står sentralt i etterforskningen, sier Jørgen Henriksen.

Bil truffet av kjettingen

En bil ble truffet av kjettingen fra semitraileren.

Legg merke til kjettingen som ligger avslitt ved siden av semitraileren som mistet betongelementene. Foto: Ernest Boswarva

Operasjonsleder Per Kristian Klausen skriver på Twitter at en møtende bil ble truffet av deler av lasten. — Biter av betongelementene har truffet en bil. Bilen kjørbar. Ikke personskader, heter det i meldingen.

— Men ingen personer er skadet, sier Klausen.

- For dårlig festet last, rett og slett?

— Vi har ikke fått detaljer om årsaken ennå. Men fører er anmeldt og førerkortet hans tatt. Det liigger i sakens natur at lasten er for dårlig sikret. Den skal ikke dette av, sa Klausen til Fædrelandsvennen tidligere på kvelden.

Trapper

Tor Bjørn Gliddi som er nabo ved åstedet fortalte om semitraileren som har mistet to store betongelementer ned på midtrabatten på E 18. — De ligger cirka 60 meter fra krysset i retning Oslo, sa han fra stedet.

— Det ser nesten ut som to store trappe-elementer. Det kan nesten se ut som de har sklidd rett av planet de lå på, forteller han.

— Det er betongelementer som veier10-20 tonn, som ligger i veibanen, opplyste Anne Berget ved Vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen.