Det er en kvinne i 20-årene som søndag morgen ble overfalt og voldtatt i Lillesandsveien i Grimstad sentrum. Politiet etterlyser nå det som kan være gjerningsmannen.

Han beskrives som en mann rundt 30-45 år, med normal kroppsbygning og mørk hud. Han skal ha vært iført mørke klær, skriver politiet i en pressemelding som ble sendt ut søndag formiddag.

Fløy ned hund

Et politihelikopter kom ved 14-tiden fra Oslo med en kriminalsøkshund, som er trent opp til å lete etter biologiske spor.

Ut over søndag ettermiddag har politiet gjennomført avhør med flere vitner i saken.

Politiet sperret søndag av et område i Lillesandveien - Skagerømsveien, like utenfor Grimstad sentrum. Det er her voldtekten skal ha skjedd. Foto: Baard Larsen

— Vi har gjennomført flere avhør og jobber jevnt og trutt, sa operasjonsleder Sverre Birkeland til Fædrelandsvennen kl 13.30. ## Skulle ta bussen

Jourhavende jurist Stine Gjøsund i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen ved 14.30-tiden at kvinnen ble overfalt og voldtatt ved 06.30-tiden søndag morgen.

— Hun var på vei til bussholdeplassen da hun ble overfalt, sier Gjøsund.

Fornærmede ble avhørt søndag.

Ønsker tips

Kriminalteknikere foretar tekniske undersøkelser på åstedet samtidig som politiet jobber med taktisk etterforskning.

— Vi søker etter gjerningsmannen og ønsker gjerne tips fra publikum, forklarer juristen.

Politiet ønsker kontakt med alle som har oppholdt seg langs Lillesandsveien og mot Grimstad sentrum rundt kl 06.30 søndag morgen.

Vitne meldte fra

Politiet fikk melding om overfallsvoldtekten klokken 07.01 søndag morgen etter at et vitne meldte fra. Kvinnen i 20-årene ble tatt hånd om av politiet og helsevesen.

Søndag morgen sperret politiet av området i krysset Lillesandveien - Skagerømsveien, like utenfor Grimstad sentrum. Det er her vitnet meldte fra om at kvinnen ble overfalt og voldtatt.

— Politiet satte umiddelbart i gang åstedsundersøkelser på stedet, opplyste operasjonsleder Birkeland.