Brann Flekkerøy.jpg Foto: Kjartan Bjelland
Utryknigsleder i KBR Oddmund Svarstad (t.v.) i samtale med huseier Odd Bjørn Størkson etter at brannen er under kontroll. Foto: Frank Mersland

— Jeg jobber i nabobygget og så tilfeldigvis at det steg kullsvart røyk ut av huset, sier Odd Bjørn Størkson.

Han jobber på Geiterøya på Flekkerøy og var på jobb mandag morgen. I løpet av kort tid fikk han koblet en vanlig hageslange til en utvendig kran ved siden av det brannherjede huset.

Størkson 1.jpg Foto: Frank Mersland

— Jeg sikta mot der flammene var mest intense. Etterhvert ga det verste seg, sier huseieren.

Galleri

Huset som begynte å brenne liggerpå Geitodden på Flekkerøy og huser blant annet atelieret til kunstneren Friederike Arntsen. Det ligger like ved siden av Galleri Geitodden.

Politi og brannvesen ble varselt om brannen på Østerøya klokka 07.44 mandag. Snaut 20 minutter etterpå var brannmannskapene på plass.

— Hadde det ikke vært for naboen så hadde huset brent ned. Han har gjort en super innsats, sier utrykningsleder Oddmund Svarstad i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR).

Varmesøkende kamera

Da brannvesenet kom fram, startet de etterslukningen og gjennomsøkte bygget. Varmesøkende kamera ble brukt for å identifisere de mest utsatte stedene i bygget. Deretter pøste brannmannskapene vann inn i bygget.

— Det som er sikkert er at det begynte å brenne i første etasje. Brannen ble heldigvis slått ned før den spredte seg til den øverste etasjen, sier Svarstad.

Etterforskes

Det var ingen personer til stede i bygget da det begynte å brenne. Første etasje har fungert som lager og overnattingssted. I andre etasje i bygget er det atelier.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over skadene på bygg og inventar.

— Vi etterforsker brannen på vanlig vis. Det er for tidlig å si noe om årsak før teknikerne våre får sett på det, sier politibetjent Tor Kallhovd ved Agder politidistrikt.