— Vi har vært i kontakt med seks personer som alle fikk tilbud om å kjøpe en av disse telefonene. De fikk oppgitt at prisen var 3000 kroner, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon.

Det er uklart om telefonene er ekte eller bare kopier. Det er også uvisst hvor brukbare de er. Politiet advarer uansett folk mot å kjøpe mobiltelefoner av folk på gaten.

— Dersom telefonene er stjålet, risikerer kjøperen å bli straffet for heleri, sier Eriksen.

Etter at politiet ble varslet om salget tirsdag kveld, ble ni rumenske statsborgere pågrepet. Onsdag ettermiddag var alle løslatt.

— Samtlige er siktet for forsøk på bedrageri. Vi sikret oss foto, fingeravtrykk og DNA før de ble løslatt. De er også kontrollert av politiets utlendingsenhet, sier Eriksen.

I mangel av rumensk tolk har det vært vanskelig å gjennomføre avhør av de siktede. Hva som skjer videre med saken, er usikkert.

— Det ville vært ekstremt ressurskrevende å gjennomføre avhør av alle sammen. Ressursbruken må veies opp mot hva vi sitter igjen med til slutt. Her snakker vi ikke om det store omfanget, så det ble tatt en beslutning om løslatelse. De er fremdeles siktet, sier Eriksen.