Kjell Ingolf Ropstad Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Vidar Kleppe Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

KRISTIANSAND: — Gjennom forhandlingene med regjeringen er det kommet til enighet om at det bør kunne vises større skjønn ved familiegjenforening av ektefeller. En slik regelendring er imidlertid ikke vedtatt, men denne saken viser at det haster.

— Det kan imidlertid i dag vises skjønn når det er snakk om hva som vil være til et barns beste, og når det her er snakk om få dager før termin bør en kunne åpne for akkurat det, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Torsdag hadde Fædrelandsvennen en sak om at Bernal Sanchez sin norske ektemann, Thomas Pedersen, i fjor tjente 18.000 kroner for lite til at hun kunne få bli i landet.Han mener han lett kunne kommet over grensen ved å jobbe litt ekstra, men at han forstod det slik på Utlendingsdirektoratet at det var parets samlede inntekt som talte. Og den var langt over grensa

Kjell Ingolf Ropstad Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Har tatt opp saken— Det må være lov til å bruke hodet. Her er det snakk om en ektemann som åpenbart kan forsørge familien, og hun også har gode muligheter til å få jobb.

— Jeg synes det ville være tragisk om vedtaket blir stående, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Han har allerede tatt saken opp med partifeller på Stortinget, for å prøve å utøve press for at Sanchez skal få bli.

Dette er Stutum-politikk, som det norske folk ikke har noen forståelse for.

Vidar Kleppe Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Stutum-politikkVidar Kleppe er nemndmedlem i Utlendingsnemnda som behandler klager på vedtak gjort i Utlendingsdirektoretat. Han håper utvisningsvedtaket blir anket, og at fornuften seirer.

— Dette er Stutum-politikk, som det norske folk ikke har noen forståelse for. Det er her snakk om en lovlydig kvinne som er gift med en norsk mann som er aktiv i en kristen menighet. Samtidig vet vi at mange ulovlige innvandrere med kriminelt rulleblad og islamister får bli i landet, og samtidig lever godt på Nav og får betalt dyre stjerneadvokater av staten, sier Vidar Kleppe.

Han mener også det i kravet til inntekt må tas hensyn til at også Bernal Sanchez har hatt inntekt.