— Jeg fikk temmelig sjokk da den kom flytende, sier Kjell Inge Smiseth.

Han er kontrollør i Fiskeoppsynet, som driftes av Vennesla jeger og fisk. Fiskeoppsynet selger fiskekort og guider fiskere som fisker i Otra.

Mandag kveld satt Smiseth utenfor klubbhuset Otra House, som ligger like ved Vigeland hovedgård, da en gapahuk kom flytende forbi i Otras vannstrømmer.

— Jeg tok en kopp kaffe, da denne kom flytende forbi. Dette er jo ikke noe man ser hver dag, flirer han.

Solid byggverk

Byggverket er konstruert av Vennesla jeger og fisk.

— Dette er gapahuken som står i den øverste sonen i Otra, i sone «5b rød», der man fisker laks. Her kan fiskerne overnatte, grille og «kjase». Gapahuken er ganske solid bygget, men med dagens vannføringen ble det litt for mye for den, forklarer Smiseth, som understreker at det er lagt mye arbeid i å konstruere gapahuken.

— Men det var jo litt komisk å se dette her, ler han.

Løp som gale

Ralf-Patrick Gørner Albrecht (21) og to kamerater var på vei over hengebroa på Kvarstein, på vei til Joker-butikken, da gapahuken kom drivende mot dem.

— Han ene kameraten min snudde seg og ropte: "Hva søren er dette? Er det et hus?" forteller han.

På den andre siden av broa sto en mann og brølte at de tre måtte komme seg over broa før gapahuken traff den. Dermed løp kameratene som gale over broa, mens 21-åringen filmet (se video under) .

— Det er bedre å være føre var. Det hadde ikke vært så vittig hvis vi hadde havnet i elva, poengterer Albrecht.

Brannvesenet i aksjon

Klokken 19.32 meldte Agder politidistrikt på Twitter at en gapahuk var tatt av vannstrømmene i Otra, og at mannskap i brannvesenets båt skulle forsøke å få tak i den.

— Brannvesenet får nok tak i gapahuken, men det er tvilsomt at man får den tilbake der den hører hjemme. Man må nok ha helikopter for å løfte gapahuken på plass, sier Kjell Inge Smiseth.

- Hvordan skal Otra-fiskerne nå søke ly?

— Fiskerne får nok sette opp et telt eller no.

Fortøyet ved gjestehavna

Brannvesenet fikk omsider tauet inn gapahuken til Kristiansand gjestehavn og overlot den til Vennesla jeger og sportsfiskeforening.