Det sa han klart da han orienterte Setesdal Regionråd om hva som foregår i fylkeskommunen for tiden.

Mørland sa at fylkestinget vil ta en naboprat med Telemark og Vest-Agder om mulig sammenslåing, slik kommunalministeren har bedt om.

— Vi skal ta praten. Hvis Telemark vil og vi får tilført nye oppgaver, for eksempel driften av sykehus, har vi en ny situasjon som krever nye løsninger. Hvis fylkessammenslåing handler om Vest-Agder har vi en folkeavstemning fra 2011 å forholde oss til, sa han.

Mørland sa at hans parti Ap har programfestet respekt for den folkeavstemningen og han mener hele fylkestinget bør respektere et så klart votum.

Etterpå sa han til Fædrelandsvennen at han ikke synes det blir rart å ha uformelle samtaler med Vest-Agders politiske ledelse om en sak han selv ikke ønsker gjennomført.

— Nei, vi har vedtatt den praten og møtes i februar. Men jeg tror ikke så mye på at det kommer noe ut av dette, sier han.

Ordfører i Evje og Hornnes, Bjørn Ropstad, beklager fylkesordførerens holdning.

— Birkenes og Lillesand kan havne i Vest-Agder. Iveland også. Kommunereformen skaper jo en helt ny situasjon. Nå må vi se hva vi kan skape. Ett Agder ville vært veldig bra nå, sier Ropstad og minner om at vi har fått felles fylkesmann.