KRISTIANSAND: Etter onsdagens møte, ble det klart at KrFs valgkomité innstiller på gjenvalg av både leder og nestledere. Komiteens leder fremhever det gode samarbeidet i partiledelsen og ønsket om kontinuitet. Dermed får Knut Arild Hareide fortsette som leder, mens Dagrun Eriksen og Bjørg Tysdal Moe får fortsette som nestledere, om landsmøtet følger forslaget.

Opprivende prosess

— Det er veldig hyggelig, sier Dagrun Eriksen. Etter den opprivende prosessen i høst der hun ble vraket til fordel for Hans Fredrik Grøvan, tør hun ikke slippe all jubelen løs.

— Jeg har lært at man ikke kan ta noe for gitt, sier hun.

Dagrun Eriksen er uansett glad for tilliten hun har fått fra valgkomiteen, og er glad for at hennes hjemfylke støttet henne i denne nominasjonen.

— Føles det som revansje?

— Jeg har tenkt litt på de følelsene. Men, nei. Det er ikke noen revansje. Jeg er glad for støtten fra Vest-Agder, og jeg kjenner at det hjelper på skuffelsen. Skuffelsen møter en havn, kommenterer Eriksen. Hun var svært skuffet over utsiktene til ikke å kunne jobbe for fullt med politikk for partiet sitt.

Nå er hun i svært godt humør, og ser frem til at hun kan fortsette å jobbe med politikk, selv uten plass på Stortinget.

— Jeg har forsøkt å være nestleder i partiet uten stortingsplass en kort periode i 2005. Nå skal det gå enda bedre. Jeg har en profil i partiet, og kjenner systemet. Dessuten får jeg være med på gruppemøtene i Stortinget. Da kan jeg holde dem litt i ørene, ler hun.

Heltidsstilling

Om vervet blir en heltidsstilling har ikke Kristelig Folkeparti avgjort ennå. Det kommer noe an på hvordan valget går.

— Det er opp til partiet om de vil ha en nestleder på heltid. Hvis ikke skal jeg nok finne på noe annet å gjøre i tillegg, sier Eriksen. Som nestleder uten stortingsplass ønsker hun å jobbe innenfor flere områder

— Vi har en del kulturutfordringer som jeg ønsker å fortsette med. Jeg håper å reise litt rundt og hjelpe frem nye politiske talenter og jeg kan avlaste Knut Arild Hareide i en del saker, sier Eriksen.