LILLESAND: Aust-Agder tingrett fant det bevist at ektemannen fra mai 2010 til han ble varetektsfengslet i februar i år i snitt utøvet vold mot kona hver eneste uke. Han både slo, sparket, lugget, dyttet og kastet ting på henne.

En gang rev han av henne klærne og kuttet henne bak øret med kniv. En annen gang brakk han den ene fingeren hennes og slo henne i hodet med et glass.

Da han 25. februar i år slo henne flere ganger i hodet, lugget og dyttet henne i gulvet og mot en dør, klarte hun ikke å åpne det ene øyet på et par dager. Da kvinnen etter denne siste mishandlingen ba mannen kjøre henne til lege, tok han fra henne mobiltelefonen og sa at hun bare kunne ligge og dø.

To års fengsel

29-åringen ble dømt til to års ubetinget fengsel. Han må i tillegg betale fornærmede 110.000 kroner i oppreisning og 2000 kroner i saksomkostninger.

Arrangert ekteskap

Kvinnen kom til Norge i 2010, etter at hennes foreldre hadde plukket ut en mann til henne. Hennes tilkomne hadde kommet til Norge som flyktning sju år tidligere, og hun fikk opphold her som en følge av familiegjenforening.

Hun fortalte i retten at mannen var kontrollerende, og blant annet nektet henne å bruke Facebook eller hilse på folk på gata.

Paret bodde først i Lillesand, og flyttet senere til Arendal.