KRISTIANSAND: - Gullknapp er helt perfekt for en flyskole, sier Høiby til Agderposten.

Espen Høiby, direktør i OSM Aviation Group. Foto: Arkiv

Han er adm. dir i OSM Aviation Group, som er et selskap som leier ut piloter i stor skala.

OSM er grunlagt av Bjørn Tore Larsen og var i starten mest rettet inn mot bemanning av skip. Nå er de store både til vanns og i lufta.

Høiby er fra Kristiansand, jobbet lenge som flyver i SAS og er kanskje mest kjent for sin kongelige søster. Han er bror til kronprinsesse Mette-Marit.

Kjos er med

Selskapet han leder har ifølge Agderposten og Dagens Næringsliv kjøpt 51 prosent av aksjene i Scandinavian Aviation Academy.

Norwegian og Bjørn Kjos blir også med, og blir en indirekte eier av flyskolen. Kjos lovpriser planene og minner om at det begynner å bli knapphet på piloter i Europa.

Ifølge Agderposten er det bare dager før det avgjøres om Gullknapp får konsesjon til å drive kommersiell trafikk med fly opp til ni seter. En Oslo-rute er under planlegging. Det kreves ytterligere offentlige godkjenninger til pilotskolen.

Håper på vei

Konserndirektør Torkil Mogstad i Arendal Fossekompani, som er hovedveier i Gullknapp, mener pilotskolen bør vekke nasjonal interesse. Han håper ifølge Agderposten i Arendal at det nå blir fortgang i ny vei fra E 18 og nord til Gullknapp.

Hvis skolen kommer i gang, skal den fullt utbygd ha 100 elever og 30 ansatte. Planen er å starte skolen fra neste høst.