KRISTIANSAND: De to Mongolsmedlemmene, henholdsvis 25 og 24 år gamle, var sammen med en 21-åring tiltalt for å ha overfalt og utsatt to menn på Evje for vold med blant annet et balltre. De tre tiltalte har benektet vold. De to fornærmede sier de ble truet, slått og utsatt for utpressing.

Politiadvokat Leif Aleksandersen mente Kristiansand tingrett bør dømme 25-åringen til ubetinget fengsel i et år og tre måneder, og at kompisen bør få en straff som er to måneder lavere. Årsaken til påstanden om redusert straff for 24-åringen er at en rettspsykiatrisk undersøkelse konkluderer med at 24-åringen er lettere psykisk utviklingshemmet.

For yngstemann påstod aktor fengsel i ti måneder.

Forsvarerne ba om frifinnelse. Det ble argumentert med at de fornærmede ikke var til å stole på når de sa at de ikke omsatte narkotika. Et vitne fortalte at han hadde kjøpt av de to en rekke ganger.

I utgangspunktet tok de tre tiltalte turen til Evje for å advare de to fornærmede mot å selge narkotika, blant annet fordi 24-åringen mente de hadde solgt til hans mindreårige bror.

Dom i saken faller over påske.

Den eldste og den yngste i saken skal for øvrig møte i Kristiansand tingrett i april tiltalt for grov legemsbeskadigelse med balltre.