KRISTIANSAND: Den unge mannen, som i flere år har hatt tilknytning til medlemmer av den såkalte "Barnevernsbanden" i Kristiansand, har den siste tiden vært under behandling på en klinikk i Nord-Norge.

I juni ble han imidlertid pågrepet igjen. Han ble siktet for biltyveri, tyveri og heleri. Hendelsene skal ha skjedd over en tidsramme på knappe to uker.

Agder politidistrikt ba om at 18-åringen ble fengslet. I tillegg til siktelsen fra juni, har Troms politidistrikt siktet 18-åringen for vinningsforbrytelser, vegtrafikklovbrudd og narkotikalovbrudd. Nå forelenges fengslingen.

Ønsket ikke varetekt

18-åringens forsvarer, Sidsel Katralen, mente i retten at mannen måtte løslates og legges inn på klinikken hvor han har vært under behandling for rusproblemer.

— Retten finner det positivt at siktede tar tak i sin rusavhengighet, og som retten finner har vært en sterk drivkraft i siktedes kriminelle aktivitet, heter det i fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett.

Tingrettsdommer Per O. Refsalen fant det imidlertid ikke tilstrekkelig.

Følger ikke regler

— Retten har i denne vurderingen vektlagt at behandlingsinstitusjonen ikke har bevegelsesrestriksjoner, dvs. at siktede kan bevege seg fritt i og utenfor institusjonen. Siktede har tidligere vist at han ikke evner å følge regler og retningslinjer, herunder at han ved tidligere anledning har rømt fra institusjon. Siktede har i denne forbindelsen pådratt seg mistanke om å ha begått straffbare handlinger. Etter rettens skjønn er det ingen omstendigheter som tilsier at dette ikke vil gjenta seg på ny, heter det i kjennelsen.

Påtalemyndigheten ønsker å holde 18-åringen bak lås og slå inntil dom i saken foreligger. Dermed må den unge mannen belage seg på nye uker i varetekt, denne gang fram til 13. august, som er datoen hvor rettsmøtet mot mannen er satt opp.