KRISTIANSAND: — Skatten utgjør 164 millioner for Kristiansand. Både Ingunn Foss og Norunn Tveiten Benestad har fått spørsmålet, men vil ikke svare. Jeg har fått kommunen til å regne på selskapsskatten som Høyre vil gi deler av til kommunene. Det utgjør maks 16 millioner kroner. Nå må velgerne få svar: Hva vil Høyre kutte på Kristiansands-budsjettet, spør Blattmann, som er Vest-Agder Aps fjerdekandidat til Stortinget.

blattmann1.jpg Foto: tore-andré baardsen

Han legger til at Høyre også vil redusere, helst fjerne, eiendomsskatten, som utgjør cirka 250 millioner kroner i Kristiansand. Derfor mener han partiet har store utfordringer i å fortelle velgerne konsekvens av egen politikk.Høyres førstekandidat, Ingunn Foss, henviser til ordfører Arvid Grundekjøn, som ifølge henne har regnet på saken.

— Høyre vil ha en gjennomgang av kommunenes inntektssystem. Erna har garantert at ingen kommuner skal tape på bortfall av formueskatt. Selskapsskatt fra Kristiansands-bedrifter utgjorde 4,2 milliarder kroner i fjor. Bare en liten andel av den vil gi Kristiansand et skikkelig løft. Men eksakte tall kan vi ikke gi før vi har hatt gjennomgangen. Det er svært viktig at kommuner får andel i selskapsskatten, for det styrker fokus på næringsutvikling lokalt, svarer Grundekjøn.