LINDESNES: Det nye navnet på hotellet blir Lindesnes Havhotell.

– Vi tror vi har et konsept som vil fungere bedre enn det som tidligere var på Båly. Det gjelder særlig hvordan staben bygges opp, sier Gaute Ubostad.

bålyhotell (1).jpg

I første omgang vil de leie hotellet av Kruse Smith i et år.– Vi har deretter opsjon på å kunne overta hotellet, og jeg har stor tro på at det kommer til å skje, sier Ubostad.

Han sier at det er komplisert å starte et hotell fra bunnen av, særlig når det gjelder å bygge opp en stab som fungerer.

– Ettersom vi har et hotell i Lyngdal vil vi kunne dra veksler på det. Vi vil delvis bruke ansatte derfra i Båly, sier han.Også andre stordriftsfordeler vil slå inn. For eksempel kan det bli aktuelt med felles sentralbord og liknende.

Problemfylt

Det har ikke akkurat gått smertefritt etter at Båly Panorama åpnet sommeren 2010, et hotell Kruse Smith bygde for Lundegruppen i Stavanger. Etter Lunde-konkursen tidlig i 2011, overtok Kruse Smith det forgjeldede selskapet.

I februar 2012 ble hotelldriften solgt til Stavanger-baserte Havbris Holding AS.

Skattekrav

I november i fjor tvang et gammelt skattekrav Kruse Smith til å slå eiendomsselskapet Båly Panorama AS konkurs. Entreprenørgiganten hadde pant i næringsdelen av selskapet, samt i sju leiligheter, og fikk derfor beholde dette.

I januar i år ble det klart at også de nye eierne av hotellet måtte kaste kortene. Siden har det vært temmelig mørkt bak gardinene.

– Det vil si det har være en minimal drift, sier Ubostad.

Fantastisk beliggenhet

Han sier at de vil fortsette konseptet som før, og at den fantastiske beliggenheten er en markedsføring i seg selv.

– Det er likevel krevende for oss, så dette blir spennende, medgir Ubostad.

Han sier de overtar 1. mai, men at han ikke vet når driften starter opp.

– Det skjer trolig i første halvdel av mai, sier Gaute Ubostad.