60 KILO: I løpet av to svangerskap har Tove Lill Løyte tatt av seg hele 60 kilo. Nå skriver hun bok for småbarnsmødre om diett og trening. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/Playboy
VERDEN RUNDT: Bildene som er tatt på Norefjell i Norge er solgt til en rekke land i verden. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/Playboy
PÅ FØRSTESIDEN: Tove Lill Løyte er nok en gang å se på førstesiden av Playboy. Denne gangen i Esland. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/Playboy

KRISTIANSAND: — Det er gøy å være i form igjen. Modelljobben er ikke prioritert. Det viktigste for meg er familien, men det er gøy å stille opp av og til, sier 26-åringen til Fædrelandsvennen.

Ville gi seg som modell

Da Løyte fikk sitt andre barn høsten 2010 bestemte hun seg for å legge modellkarrieren på hylla, skriver God Kveld Norge. Men etter at datteren kom til verden, la 26-åringen seg i hardtrening. Hun tok av seg utrolig 30 kilo på seks måneder.

— Det har vært både hardt og gøy å komme tilbake. Egentlig var jeg innstilt på å legge modellkarrieren død, men etter hvert begynte jeg å savne det veldig. Dermed begynte jeg å jobbe målrettet for å komme tilbake igjen, sier Løyte.

Bildene går verden rundt

Resultatet av den intense jobbingen kan i første omgang sees i Baltikum. Tidligere denne måneden kom Playboy i Estland på gata med kristiansanderen på førstesiden. Bildene som er tatt av fotograf Rolf-Ørjan Høgset, er også solgt til Estland, Colombia, Italia, Ungarn og Tyskland.

— På den samme fotojobben ble det også tatt bilder for FHM. Disse bildene er solgt til Norge, Slovenia, Tyrkia, Spania og Latvia, forteller Løyte.

Da 26-åringen var på sitt mest aktive som modell, var hun på reisefot to tredeler av året. Nå ønsker hun i stedet å satse på familien, studiene og politikken.— Jeg har veldig mange jern i ilden og mange interesser. Akkurat nå tar jeg opp igjen studiene i statsvitenskap og jobber mot en bachlorgrad. I tillegg har jeg engasjert meg i politikkken igjen, sier Løyte.

Frp-leder

Hun var tidligere leder av Fremskrittspartiets ungdom i Kristiansand og nestleder i ungdomspartiet i Vest-Agder. Nå er hun sekretær for Frogner Frp i Oslo.

I tillegg skriver hun på en inspirasjonsbok for småbarnsmødre som ønsker å komme i form etter graviditeten. Gjennom boken håper hun på å kunne bruke sin kunnskap og erfaring til å inspirere småbarnsmødre i samme situasjon som henne selv.

— Det er en bok om trening og diett. Selv gikk jeg opp 30 kilo i begge mine svangerskap, og har derfor erfart hvordan det er å ta av 60 kilo, sier Løyte.Hun har tidligere vært åpen om at hun led av anoreksi da hun var 14 år gammel.

— Jeg har vært treningsnarkoman siden jeg var tenåring, og led av anoreksi i tiden på ungdomsskolen. Jeg har alltid vært opptatt av kosthold og trening. Jeg føler meg nærmest som et levende leksikon på dette området, sier Løyte.