ARENDAL: Politiet aksjonerte mot et hus på Viddefjell i Risør tirsdag ettermiddag, etter at det var kommet opplysninger om at den etterlyste 43-åringen hadde oppsøkt en bekjent som bor på stedet.

I flere dager har politiet vært på jakt etter mannen. Han skulle møte i Aust-Agder tingrett som vitne i drapssaken fra Nævisdal, men kom ikke til rettsmøtet. Da politiet skulle pågripe mannen i Tvedestrand, ble tjenestemennene truet med våpen.

— 43-åringen ble planlagt fremstilt for varetektsfengsling siktet for trusler mot politiet, men det viser seg at han har en dom som ikke er sonet. Han blir derfor sendt direkte til fengsel. Mannen har flere uavklarte saker som politiet skal jobbe videre med, opplyser politiadvokat Leif Aleksandersen ved Arendal politistasjon til Fædrelansdvennen.

Den siktede 43-åringen, som opprinnelig kommer fra Lillesand, er straffedømt åtte ganger tidligere. I fem av sakene er han domfelt for vold, trusler mot offentlig tjenestemann og ulovlig bruk av skytevåpen.

I Risør tirsdag hadde 43-åringen gjemt seg på loftet, og ble pågrepet etter at politiet nærmest hadde "gasset" ham ut av huset.