Øivind Holthe fikk prisen for beste feature-sak med "Endelig et liv". Foto: Sondre Steen Holvik
Agderpostens Erik Holand vant årets foto. Foto: Sondre Steen Holvik
Spesialprisen Basse-prisen gikk til Nrk Sørlandets Håkon Eliassen. Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: — Gjennom å lese gjennom de 49 bidragene, konstaterer juryen at kvalitetsjournalistikken lever i beste velgående her sør, sa jurymedlem Kjell Inge Søreide da Agder journalistlag gjennomførte sin årlige tildeling av pressepriser fredag kveld.

Årets sak

Fædrelandsvennens journalister Tarjei Leer-Salvesen og Ingrid Michalsen (som nå jobber i NRK Sørlandet) fikk den mest prestisjetunge prisen "Årets sak" for artiklene som dokumenterte årsaken til at et forlystelsessenter i Singapore har fått tilnavnet Sørlandssenteret.

"Gjennom nitid arbeid avdekket de to journalistene en aktivitet vi ikke har kjent omfanget av, før nå. Innsikten i at dette miljøet finnes, førte til en bred debatt om kvinnesyn på Sørlandet og om hvordan norske arbeidstakere skal oppføre seg i utlandet," skriver juryen i sin begrunnelse.

Årets feature

Prisen for beste featuresak gikk også til en medarbeider i Fædrelandsvennen, Øivind Holthe, for sin historie "Endelig et liv" om den ferske rockeartisten Egil Skram og hans dramatiske fortid.

Øivind Holthe fikk prisen for beste feature-sak med "Endelig et liv". Foto: Sondre Steen Holvik

"Det er ikke en enestående historie, men det ble enestående godt fortalt da journalisten gjennom omfattende research levendegjorde livet tilEgil Skram, skriver juryen i sin begrunnelse.Prisen for beste foto gikk igjen til Agderpostens Erik Holand, eller "Fotojournalistikkens Grand Old Man på Sørlandet", som juryen skriver. Han fikk prisen for et bilde i reportasjen om "Norges eldste lærer", og juryen skriver:

"Gjennom disse bildene blir vi kjent med en fargerik person vi gjerne skulle hatt som lærer selv. Dette er en mann du gjennom bildene blir nysgjerrig på, og bildene driver historien fremover."

Spesialpris

Juryen benyttet seg i år av muligheten til å opprette en spesialpris for å hedre et journalistisk arbeid av uvanlig karakter. Juryen døpte den til Basse-prisen, en videoreportasje som heter "Verdens mest lettskremte mann" laget av Håkon Eliassen NRK Sørlandet. Den gikk sin seiersgang via internett over hele verden.

Prisene består av en pengesum på 5000 kroner.