BRANT NED: Huset var fullstendig overtent og brannmannskapene måtte konsentrere seg om å redde nabohusene. Foto: Roar Greipsland

KRISTIANSAND: — Det tok fyr i hodet på huseieren. Han har også brannskader på armene, men hvor omfattende skadene er, har jeg ikke oversikt over, opplyser lensmann i Lindesnes, Dag Helge Engeland, til Fædrelandsvennen.

Det var like etter klokken 18.30 på 17. mai at brannvesenet fikk melding om brann i en enebolig på Svennevik i Lindesnes. Brannvesenet var på stedet etter på bare 15 minutter, men da var huset allerede overtent.I løpet av en halvtime hadde huset brent ned til grunnen. Brannmannskapene konsentrerte seg derfor først og fremst om å sikre andre hus i nabolaget.

Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, opplyser at krimteknikere fra politiet vil undersøke branntomta i et forsøk på å finne en mulig brannårsak.

Vitner opplyste til Fædrelandsvennen i går at det skal ha pågått grilling i en utestue like før brannen brøt ut, men politiet har foreløpig ikke kunnet bekrefte disse opplysningene.

— Når det skjer en så alvorlig brann som dette, så er det naturlig at branntomta blir undersøkt av politiets teknikere. Men det er høyst uvisst om det er mulig å finne noen brannårsak når huset er helt nedbrent, sier Gabrielsen.Politistasjonssjefen opplyser at politiet vil foreta avhør med huseier når han er i stand til det. Foreløpig er mannen innlagt ved Sørlandet sykehus Kristiansand.