AGDER: 104 bilister ble tatt for å kjøre for fort opp og ned riksvei 9 i løpet av helga. To personer ble fratatt førerkortet.

Utrykningspolitiet hadde fartskontroll da vinterferieturister kjørte opp i Setesdalen på fredag og ned igjen på søndag.

— Det ble tatt noen færre på søndag enn på fredag. Det tror jeg stort sett skyldes at trafikken var tettere på søndagen, og at det var vanskeligere å kjøre fort. Men det ser ut som råkjørerne har det like travelt både til og fra hytta, sier distriktsleder Øystein Krogstad i Agder og Rogaland UP.

- Forundret

Krogstad mener 104 forenklede og to beslaglagte førerkort er et høyt antall. Spesielt med tanke på at han selv har varslet kontollene i media på forhånd.

— Vi har vært tydelige på at vi ville prioritere trafikken opp og ned til fjellet disse dagene. Jeg er forundret over at vi likevel tar over 100 stykker, sier han.

UP i Agder hadde fire uniformerte patruljer i Setesdal i helga. I tillegg til én sivil politibil som patruljerte riksveien.

— Vi flyttet kontrollpunktene langs Setesdalsveien flere ganger i løpet av dagen.

137 km/t på E 18

Selv om riksvei 9 har hatt førsteprioritet de to siste helgene, har Utrykningspolitiet også holdt øye med hovedveiene langs kysten.

Det fikk en bilist på E 18 erfare søndag.

— Da var det en som var på vei hjem fra fjellet, som tenkte at han var ferdig med politikontrollene da han kom seg ut på E 18, forteller Krogstad.

Mannen ble målt til 137 km/t i 90-sona på E 18 i Arendal. Dermed blir han fotgjenger en god stund fremover.

Tilbake til påske

Utrykningspolitiet trapper nå kontollene til normalnivå langs veiene opp mot fjellet. Helt til påsketrafikken inntar veiene.

— Da er det på'n igjen. Det blir samme trykket og vel så det på disse veiene rundt påskeferien, opplyser UP-lederen.